Éhenhalási hozzájárulás

2011.05.02. 22:40

  Amióta a Fidesz hatalomra került, azóta elég érdekesen alakulnak a dolgok. A két hét alatt rendből az lett, amit most Gyöngyöspataként emlegetünk. De más területeken sem jobb a helyzet, az elnyomás, a sújtás, és a büntetés jár Orbán nyomában. Kivétel május elseje, mert akkor megint XVI. Benedeknek nyalt. Keresztény büntetőállam lettünk.

  Szóval, régen, egy messzi-messzi Magyarországon kitalálták ezt a RÁT nevezetű dolgot. Ennek a lényege az, hogy „végzettséged mínusz egy munkáért” segélyt adtak, ami nem volt sok, sőt, de legalább hasznosnak érezhette magát a munkanélküli is, hiszen nem kellett megaláznia magát egy-egy munkáért/segélyért. Amikor meg nem volt munka, akkor ott volt a 28500, amiből még meghalni se lehet rendesen. De hamar jött a szép, új világ, Viktor jóvoltából. Mondhatnám azt is, hogy Gyurcsány adta, Orbán elvette, azonban nem ennyire egyszerű a helyzet. Mert minden miniszterelnökök legjobbika, a Törpekirály, a magyarok önjelölt zsarnoka, egyetlen tollvonással kisatírozta a rendelkezésből a „végzettséged mínusz egy munka” részt. Vagyis, ezek után már diplomásként is köteles vagy elfogadni minden munkát, amit nagy kegyesen méltóztatnak felajánlani. Persze az Ő nagylelkűségüknek megvan az ára, vagyis nem számít, hogy két-három dologhoz is értesz, nyelveket beszélsz perfekt, akkor is csak utcát söpörni hívnak. Ehhez csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy: Munkanélküli vagyok, nem rabszolga!

  Nem értem, hogy miért azokat akarja a jelenlegi hatalom büntetni, akik dolgoznának is a segélyért? Rendben, biztos elég nagy büntetés a romáknak, hogy otthon, meg a ház körül rendet kell tartaniuk, de használható embereket ne állítsanak be köztisztasági alkalmazottnak, mert az még viccnek is rossz. Példának viszont annál jobb, ez az összevisszaság az egyik ismérve a tehetetlen kormányoknak. Mert lássuk be, 28500-ért utcát sepregetni, vagy százezrekért otthon rendet tartani, az nem ugyanaz a kategória, még távolról sem. De semmi probléma, úgyis közeleg a népszámlálás, aztán majd az élelmesebbek elkezdik cigánynak vallani magukat. Nincs is jobb, mint otthon házimunkát csinálni, főleg, ha pénzt is adnak érte… A takarítás amúgy sem egész napos elfoglaltság, mellette lehet feketézni, ez a tiszta haszon. Ennek a kormánynak még elképzelései sincsenek a hétköznapi életről. De nem is tudom, mit vártam, Orbán megmondta, eljött az ideje, hogy az erő nyelvén beszéljenek, vagyis, hogy erővel kormányozzanak, az ész úgyse kell senkinek. Nem az a baj, hogy birka nép lettünk, hanem az, hogy akik vezetnek, azok is maximum csak ökrök.

  Lássuk, hogy is működik ez a valóságban. Szombathelyen a közcélú foglalkoztatás jogát a Savaria Rehab Team nevű cég birtokolja. Róluk azt kell tudni, hogy egy hajléktalanszállóról van szó. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha ezt a tevékenységet hiba nélkül el tudnák látni. Azonban valaki okos volt, és lenyúlták a munkanélkülieket is, mert rájöttek, hogy a hajléktalan nem fog nekik utcát takarítani, mert inkább eladja a munkavégzéshez szükséges eszközöket és elpiálja az árát. Ezért jöhetett a nagy ötlet, hogy tegyünk oda egy munkanélkülit is, lehetőleg olyat, akinek szakmája is van, mert az nem fog lopni, és mivel kell neki a pénz, mert lakni meg enni kell, ezért elvégzi az 5 emberre kirótt munkát, méghozzá egyedül. Az átlag csoportbeosztás 4 hajléktalan, meg 1 segélyezett. Ebben a cégben komoly problémák vannak, mert a munkanélkülit semmibe sem veszik, és így nehéz értelmes, emberi nyelven kommunikálni az ott vezető beosztásban dolgozókkal. Ők azok, akik zárt ajtók mögül nézik a zombivá lett embereket, és ettől máris felsőbbrendűeknek érzik magukat. Tudják, hogy elküldhetik a náluk sokkal okosabbakat szart pucolni, és meg is teszik. Ez az a mentalitás, ami idáig vezetett. Többek között ezért tart itt ez az ország. Mert, míg a normális ember úgy van vele, ha segíteni nem tud, akkor nem baszik ki másokkal, de ez bizonyos helyeken (Parlament, önkormányzatok, munkaügyi központok, SRT) épp ellenkezőleg működik, mert nekik a szívatás a hivatás. Ez helyzet teljesen olyan, mint egy állatkertben, ahol a majmokra bízzák a lovakat meg a lajhárokat. A szereposztás szerintem világos, szóval nézzük, hogy mi fog történni. A majmok rájönnek, hogy a lajhárokkal nem tudnak mit kezdeni, a lovat viszont sokáig lehet használni, a non plus ultra pedig az lesz, hogy mindemellett mindenkit jól megdobálhatnak kakival. Leegyszerűsítve ugyan, de így működik ez az ország.

  A lényeg az, hogy így sok embert lehet munkába állítani, még ha felesleges munkát is végeznek, de a statisztikában ott lesznek, mint dolgozó népek. Aki nem vállalja a szarpucolást, azt ki lehet rakni a rendszerből, ami az államnak szintén jó, mert nem kell nekik pénzt adni. A pénztelenek pedig vagy bűnözni kezdenek, ez esetben le lehet őket sittelni, a statisztikában ez is elfér, ha meg éhen hal, az a legjobb, azzal van a legkevesebb gond. Még jó, hogy folyamatosan konzultálnak az emberekkel, csak néhány gyépés kérdés kell hozzá, ennyi kell nekik a boldogsághoz. Jó lenne, ha végre az igazán fontos dolgokkal foglalkoznának. A koholmányukra, az álszent keresztény erkölcsükre, a bugyuta törvénymódosításaikra semmi szükségünk. Ideje lenne, hogy a csontvázakat eltemessék végre, ahelyett, hogy defibrillátorokkal kísérleteznének rajtuk. A letűnt koroknak a történelemkönyvekben a helyük. A múlt hibáiból pedig tanulni kell, nem pedig keseregni rajta. Elismerem, kicsit sok közhely került ide egy csokorba, de attól még ez az igazság. A végső konzekvencia pedig az, hogy a politikus nem azért hazudik, mert elempés, emeszpés, fideszes, kádéenpés vagy jobbikos, hanem azért, mert politikus.

  Jogi nyilatkozat: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr462873019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása