Sokan sokféleképpen próbálják értelmezni Orbán Viktor kijelentéseit és munkásságát. Ez tipikusan az a dolog, amit nem lehet túlragozni. Aki Fidesz ellenes gondolatot vet fel, arra egyből rámondják, hogy kitörte a ballib frász, pedig ideje lenne gondolkodni egy kicsit. Egyre inkább úgy festenek a dolgok, hogy négy év múlva már nem lesznek választások. Elképzelhető, hogy lesz valami kis színjáték, aztán megint azt mondják, hogy most is kétharmaddal nyertünk…

  Demokrácia. Egyre távolabb kerül tőlünk ez a fogalom, pedig a nép hatalmát hivatott szolgálni ez a rendszer. Most viszont megint a Fidesz körében oly népszerű film került vetítésre, melynek címe: „Előre a múltba”. Orbánék már évek óta nyomják a propagandát, hogy Ők aztán felkészültek, és nincs náluk nagyobb király ezen a világon. Jelen helyzetünkben Orbán Viktor nem más, mint egy agresszor, aki ránk kényszeríti a legőrültebb, legvadabb elképzeléseit is. Ott akar lenni mindenhol, az újságban, a tévében, a rádióban, a neten, a hivatalok falán, a szobádban egy poszteren, az álmaidban. Orbán az a fajta ember, aki utánad megy be a forgóajtón, de előtted jön ki. Addig tart a taposómalomban, amíg el nem tudja lopni az utolsó Forintodat is, és nem érdekli, hogy az a fizetésed, a nyugdíjad, vagy a gyereked zsebpénze. Ne éljünk álomvilágban, Viktort két dolog érdekli, a pénz és a hatalom, de ez a kettő nagyon.

  Ahogy kezdetben az utópia volt a Fidesz legnagyobb ellensége, most olyan sebességgel változnak a dolgok, hogy már a demokrácia is ellenség, és a végén OV egymaga lesz a párt, a magyarság, a nemzet és még istennek is kinyilvánítja magát. Aki meg nem ért egyet vele, az ellenség. Ez már hatalmi téboly a köbön. Azért kell Isten az új Alkotmányba, mert a kereszténység megtanít a bálványimádatra. De ahogy a keresztény dogmák, úgy Orbán szövegei is keresztbe verik egymást. A Biblia szerint a bálványimádat bűn, de az Urat (Istent) imádni kell, viszont Isten maga is csak egy bálvány, tehát aki hisz, az bűnös, tehát senki sem kerülhet a mennyországba, mert az egy VIP klub Istennek meg a bandának. Nagyjából ez a párhuzam jellemző a Fidesz kormányra. Elég, ha megnézzük, mit tesz Budapesttel Tarlós István. Mindenkit levált, és jöhetnek a haverok, élükön Vitézy Dáviddal. A korrupció és a nepotizmus címszó mellett is a Fidesz logó van a különböző lexikonokban. Aztán mégis mindenki tapsol.

  A forradalom elhalasztva, mert pozitív irányú fejlődést nem tapasztalhattunk, a döntések jelentős része a Rákosi és Kádár érát idézi, ahogy Orbán Viktor beszédstílusa is meglehetősen kádáros. A lényegtelen dolgokat szép lassan mondja, bedob néha egy két „Tisztel Hölgyeim és Uraimat” meg még néhány „Kedves Barátaimat” (az Elvtárs már nem trendi), a lényeges dolgokat meg eldarálja egy szuszra, de addigra már mindenki alszik. A megszólításaivall az a baj, hogy Orbán nem tisztel senkit, a kedves barátai alatt pedig csak és kizárólag a hűséges alattvalóit érti. Szóval, ha Viktor szájával akarom kimondatni a lényeget, akkor: „Tisztelt Hölgyeim és Uraim, önöknek szar lesz, baromi szar! Kedves Barátaim, annyit lophatunk, amennyit csak akarunk, megint tele a kassza!” . Többek között ez az oka annak, hogy az ilyen hatalombuziknak nagy ellensége egy magasan vagy legalábbis átlag felett fejlett/intelligens társadalom. A butákkal könnyebb elbánni. „Szellemi párbajba csak azzal kezdjél fiam, aki a téren nem fegyvertelen!”

  Azonban mindenki arra kíváncsi, hogy milyen is ez az ember legbelül. Nos, hogy betekintést nyerhessünk ennek a szörnynek a belsőjébe, ahhoz elegendő megnéznünk az Alkotmánybíróság ellenes kirohanását. Orbán könyörtelenül igyekszik eltaposni mindenkit, aki akarva vagy akaratlanul az útjában áll. Az AB tagjait is érintette volna a 98%-os különadó. Mivel mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe, így nem csoda, hogy az AB elmeszelte ezt a törvényt, hiszen ha megunják a műselyem talárt meg a tömörarany sajtos tallért (amivel az a legnagyobb baj, hogy leülésnél tökön vágod vele magad), és igényt tartanának a zsíros zsebbélelő zsetonra, akkor a végkielégítésük jócskán meghaladja a 2 milkát, így természetes, hogy nemet mondanak a különadóra, mert megtehetik. Különben is, a pénz nagy úr, ezt Orbán is nagyon jól tudja. Ezért hívja Viktor az államvagyont zsebpénznek. Mindig, amikor két plenáris ülés között kiugrik, hogy vegyen egy kis kokaint, csak annyit mond a Matolcsynak, hogy: „Fizesd ki a tagot!”. De egy ilyen egyszerű mondat is mennyi mindent jelenthet, mert ha Orbán nem Matolcsynak mondja, hanem a Pintér Sándornak, akkor az „tag” baromi nagy szarban van, és valószínűleg a sitten fogják jegelni, vagy még aznap a halakkal fog aludni. Orbán minden nap bebizonyítja, hogy azt tesz velünk, amit csak akar. Szavazati jog a határon túli magyaroknak, a nyugdíjbalhé. Sajnos az emberek jó része azt hiszi, hogy ezek mind-mind csak tervek, de tudjuk, hogy amit Orbán egyszer kimondott, az úgy is lesz. Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat, és ez el is mond mindent, nem kell hozzá kommentárt fűzni.

  A Fidesznél a kiinduló pontot az az alapigazság szolgáltatja, mely szerint „Minden Szentnek maga felé hajlik a keze!”. Velük az a baj, hogy az övék kicsit gyakrabban hajlik maguk felé, mint kellene. Nem igazodnak semmilyen írott esetleg íratlan szabályhoz. Magukhoz igazítják Magyarországot, holott az emberekhez kellene. Hitler és Sztálin is ezt csinálta, úgy tűnik, most Orbán is beáll a sorba, a XXI. század legnagyobb diktátora címre pályázik. Diktátora lesz a nagy büdös semminek. Mert ha azt hisszük, hogy bárki is behódol ennek a szarkupacnak, akkor tévedünk. A rendszerváltás óta folytatott rossz politika, még ha a Horn-érában és később a Bajnai-kormány idején voltak is jó ötletek, mivel nem volt, aki végigvigye őket, most oda vezetett, hogy nem tudunk felmutatni semmit. Az addig oké, hogy most Orbán tologatja a kis dömpert a homokozóban, de ott van az EU és hamar elveszik azt a kis szaros kínai dömpert is. Soros György már bebizonyította, hogy ha akarják, bármikor bedönthetik a Forintot, aztán Orbán pisloghat, meg odafoshat, ahová csak akar. Ha nincs erő, akkor ésszel kell harcolni, sajnos nálunk most az a helyzet, hogy se erő, se ész. Így viszont kurva nehéz lesz boldogulni a világban. Esetleg adjunk még egy kis Viagrát Viktornak, hátha attól nagyobbra nő a kis Törpekirály.

  Orbán Viktor produkálja az összes tünetet, amit egy diktátornak kell. Durcáskodik, mint egy szaros óvodás, egy tollvonással dönt emberek millióinak a nyugdíja felett, a népet megfosztja még attól a kevés hatalomtól is, ami egyrészt megilletné, másrészt privilégiumként megadatott. Az Alkotmánybíróság meg kinek kell, amikor van egy „simulékony” Köztársasági Elnök. Néptömegekben gondolkodik, a Nemzetgazdálkodási Minisztériumnak majd még jut más szerepkör is. Egyszer azért elmehetnénk továbbképzésre – külföldre –, hogy hogyan is kellene politizálni. Szóval, kösz Viktor, de nem kérünk a faszodból, na szevasz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr122403262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása