Most már tényleg csak egy paraszthajszál választ el bennünk Afrikától. Korrupt vezetők, tehetetlen rendőrség és már nincs párt független hadseregünk sem. A különbség talán csak annyi, hogy míg Afrikában vérgyémántok vannak, addig nálunk vérBMW-k korszaka jött el.

  Orbánék minden jel szerint elérték, amit akartak. Egy tehetetlen rendőrséget, amelynek tagjait bátran gázolhatják halálra a hurka-nyakú BMW-sek. Szerintem mindenki látta a gázoló elfogásáról készült videót. Ezek után meglepett, hogy a tettes az emberek szimpátiájára akar hatni, és a „Csak egy sör volt!” állítással igyekszik takarózni, holott a videón jól hallatszik, hogy vízért óbégat, ami barátok közt is speed-re vagy ekire utal. Igaz, nincs jogosítványom, de éltem már át pár koccanást, és nem értem, hogy nem lehet észrevenni egy ütközést. Persze, ha az ember be van tépve, kicsit minden más, és lebegés közben persze, hogy nem tűnik fel, hogy száguldás közben rommá törik körülöttünk az autó.

  Mindennek van előzménye és ezek a dolgok következményeket vonzanak maguk után. Tehát az, hogy egy ilyen eset megtörténhet ma Magyarországon, azért egyértelműen a Fidesz a hibás. Az őszödi beszéd utáni tüntetések és az ott randalírozókat megvédő Orbán Viktor közvetett okozója az ilyen eseményeknek. Mert egyértelmű üzenetet adtak, hogy a rendőrökkel szembeszegülni szabad, és hatalomra kerülésük után még tovább erősítik ezt a tézist azzal, hogy az októberi tüntetések sérültjei kártérítést kapnak, míg a rendőröket megbüntetik. Ezzel együtt, egy homlokegyenest ellentétes folyamat is elindult, ahol a jelenlegi hatalom egy erős, és sokkal nagyobb létszámú rendőrséget igyekszik felépíteni. Ha így folytatódnak a dolgok, akkor hamar elfogy az a plusz 3 millió rendőr, akiket a hatalom be kíván vetni.

  Mert adott esetben, akármennyire is jogos volt az emberek dühe Őszöd után, attól még nincs joguk randalírozni, törni-zúzni és rendőrt verni. Az erőszak nem megoldás, és ez az állapot csak önmagát képes reprodukálni, sohasem lesz ettől jobb. Másrészt az erőszakos tüntetők csak saját primitívségükről tesznek tanúbizonyságot, hiszen jórészt önmaguknak (és természetesen az összes magyar állampolgárnak) okoznak kárt, mert a kártérítés és a helyreállítás mind-mind az adófizető polgárok zsebét terheli. Ez teljesen olyan, minthogy Orbán azt mondta; nem lesznek megszorítások, közben pedig mégis hatalmas megszorításra készülnek, hiszen külön adó sújtja a bankszektort, és készül az energiaszektor és mobiltelefonok adója is, amelyeket közvetve ugyan, de a fogyasztók fognak megfizetni, szóval megszorítják a népet, de ehhez is intelligencia kell, hogy észrevegyük a turpisságokat. Természetesen nem mindegy, hogy ki hogyan keveri a kártyákat, de Orbán, mint egy jó illuzionista, a bal kezére figyelünk, a jobbal meg megcsinálja a trükköt, és elindul az ördögi kör, hiszen ekkor elkezdünk a másik kezére figyelni, és sosem figyelünk mindkét kezére egyszerre…

  A tiszta sor az lenne, ha képzett, művelt rendőröket sikerülne kiképezni. Olyan rendőröket, akik tudnak külföldiül, és elég határozottak ahhoz, hogy betartassák a törvényeket, és kivívják az átlagemberek tiszteletét, mert a respektet nem adják ingyen, azért meg kell dolgozni. De amíg a rendőreink a tőlük már megszokott színvonalon teljesítenek, addig nincs remény, hogy változzanak a dolgok. Ez rugalmasságot követel mindkét fél részéről. Egyrészt a társadalom részéről, hogy elkezdjék tisztelni a rendőröket, de ne csak passzióból, hanem a felmutatott teljesítményük alapján. Másrészt rugalmasságot követel a rendfenntartóktól, hogy ne járassák le magukat, vagyis ne legyenek ennyire mérhetetlenül ostobák, és elfelejtsék az olyan dolgokat, mint például a „sün”, vagy a hollywood-i filmekben látott akciók másolását. Mert elég röhejes, hogyha egy csapat állig felfegyverzett kommandós rajtaüt egy zug szeszfőzdén.  

  Manapság kis hazánkban az a tendencia, hogy aki mindenhez ostoba, de nem akar kukás lenni, az elmegy rendőrnek. Itt felmerül a társadalmunk másik hiányossága, hogy alulértékeljük a kukásokat is, pedig az ő munkájuk van olyan fontos, mint az orvosoké. A kukások nélkül nyakig járnánk a saját szemetünkben, a különböző következményekről nem is beszélve, csak néhány a teljesség igénye nélkül: patkányok elszaporodása a városokban, falvakban, gusztustalan betegségek feléledése illetve megjelenése hazánkban, kolera, pestis, vérhas tífusz. De térjünk vissza a rendőrökhöz, mert mégis ez az alaptéma. Szóval kellene egy bizonyos mennyiségű intelligencia-hányados ahhoz, hogy valakiből rendőr lehessen, és emellé fizikum is társuljon, mert egy nádszál kislány ne lehessen csak azért rendőrnő, mert annak idején leszopta a töri tanárt. Talán az sem ártana, ha a belügyminiszter nem egy köztörvényes bűnöző lenne, Pintér Sándor közokirat-hamisító múltja nem gyenge, és csak korrupt országokban fordulhat az elő, hogy bűnözők kerülnek hatalomra. Az élet általában a legelképesztőbb dolgokat tudja produkálni, csakhogy ne unatkozzunk, és minden nap legyen valami változatosság. A szélsőségek egyre nagyobb teret nyernek, és az arany középút lassan már csak egy legenda lesz, pedig nem véletlenül hívják így. Nomen est omen, vagyis a név hordozza a végzetet, meghatározza a sorsot, bár ez az állítás az emberek nagy részére nem igaz, de az „arany középútra” annak kellene lennie.

  Tehát dolgunk az van bőven. A jelenlegi társadalom ezer sebből vérzik, és hiányosságai végtelennek tűnnek. Szegénységi bizonyítványok sorát állítjuk ki, köszönhetően az idióta és dilettáns vezetőknek. Orbánék 56 nap alatt több böszmeséget követtek el, mint Gyurcsány 6 év alatt. A két vezető között az a különbség, hogy Feri legalább bevallotta, Viktor meg csak takargat. Végezetül pedig minden tiszteletem Radovic Dusáné.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr412177629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása