Béke poraikra

2009.10.29. 07:35

  A médiahatóság lehúzta a rolót a Danubius és a Sláger előtt, így szabad lett a frekvencia. Bár tény, hogy nem olyanok kapták meg a műsorszolgáltatás lehetőségét, akik érdemleges munkát tudnának végezni, de érjük be ennyivel. Ilyen a magyar politika és kész.

  De pusztán pártpolitikai hovatartozástól függetlenül is ez – mármint a bezárás – a helyes döntés. Azt az igénytelen mocskot, amit ez a két rádió (meg a többi is) pumpál/pumpált az emberek fülébe napról-napra, az már felettébb káros hatással van/volt az emberekre. Nem tagadom, nekem az MR2 Petőfi Rádió az etalon, ezt hallgatom leggyakrabban, mert a kínálat verhetetlen, mondhatni világbajnok, és egyben legitim. 50 perc igényes hazai és külföldi zene után, mindössze 5 perc reklám, és 5 perc híradó hallható, míg ez a tendencia a konkurencia szemszögéből a következő: 5 percenként reklám, és a köztes tartalom sem éri el az igényesség alsó határait.

  Mostanában belehallgattam a Sláger műsoraiba, és az egész egy nagy vicc, de sajna ők komolyan gondolják. Egymást érik a reklám-blokkok, ha nem reklám, akkor Bochkor Gábor, a magyarok önjelölt miniszterelnöke osztja az észt, hogy Ő bizony leszarja a környezetvédőket, és a lányának a babakocsiját (a gyerekkel együtt) az autó után köti, és úgy mennek a délutáni sétára. Az persze még mindig a jobbik eset, amikor mindenkit érintő problémaként a kölykéről beszél órákat. Bátran kijelenthető, hogy az utóbbi egy-két évben, átmentek gagyiba. De amikor a srácok éppen kifogytak a szóból, akkor a magyar celebvilág kivénhedt buzeránsai mondják el, hogy nekik mennyit segített a Sláger, mert így legalább szánalomból, meg árukapcsolás révén legalább hallgatják a számaikat. Megfigyelhető, hogy szinte egész nap, ugyanaz a 20 előadó hallható. Elengedhetetlen Pataky nóták, némi Ákos, egyéb náci-rock szemét, na meg persze Presszer, akinek még nem sikerült olyan dalt írnia, amiben nincsenek vonatok. A fekete előadókat persze erőteljesen mellőzik (itt nem Pákóra és társaira gondolok), mert egy kis Nagy Feró mindig akad, így a besúgó csótány is meg tud élni valahogy.

  Pedig annyi jó zene van. Az MR2 ezt be is bizonyítja, és nem számít, hogy Beat Dis, Belga vagy Magashegyi Underground esetleg Kiscsillag (csak néhány előadó a teljesség igénye nélkül). De nagyjából ezek azok az zenekarok, akik a Danubius-on se nagyon kapnak helyet. Bevallom ez utóbbit nem hallgatom, hiszem a  Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon Jani triumvirátus már önmagában is eléggé elrettentő hatást váltanak ki bennem. Annyi szent, hogy egy horrorfilmben smink nélkül játszhatnak, mondjuk: A Kör 666-ban, ahol a vizihulla hörcsögre annak idején valaki ráemelte a kenyérpirítót. Persze a népbutítás és az igénytelen szar eladása egyszerűbb, hiszen ahogy azt más Sub Bass Monster is elreppelte:

„A sztárok legféltettebb kincse nem más mint a dal,
Aminek megkedveltetésén tényleg nagy csapat agyal.
Nem baj hogyha ultragáz, a lényeg legyen kész,
És ha baromi nagy a vész, akkor segít majd a pénz.
A TV-be meg a rádióba frankón szarrá játszák,

És majdcsak megkedvelik hogyha hallják meg látják.
Hisz bármilyen a nóta, mindig megvan rá a kvóta.
Ha csenget(csing csing) pörgetik a csúcsrotációba.
Hogy teljes legyen a kép és hogy jólvegye a nép
A PR menedzser ezerrel akcióba lép.
És a temérdek búlvár búvár mégha nem is bírja,
Elhiszi hogy sláger, mert az újság megírja.”

  Ahogy a hűtőnkből kidobjuk a lejárt szavatosságú kaját, tejet akármit, úgy a médiából is ki kell tiltani azokat, akik már nem valók oda, akik nem képesek megújulni – magyarul ne azt az egy két elcseszett poént süssék el éveken keresztül –, mert sokkal nagyobb teret kell engedni az új generációnak, hiszen vannak közöttük tehetségek szép számmal. De valahogy ennek az országnak az olyan emberek kellenek, akik a saját két csepp húgyukban vergődnek. Hát igen, sokadszorra már, hogy ez a végkifejlet: Isten hozott Magyarországon!...  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr721482076

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megegyeztek 2009.10.29. 12:53:14

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.11.06. 15:45:11

Hahaha!!! Ez a piacgazdaság! Aki többet igér, az nyer. Ezek ketten elkényelmesedtek és nem akartak eleget tejelni. PONT!
süti beállítások módosítása