Mutyi habbal

2009.04.08. 21:49

  Mindannyian tudjuk, hogy miből készül a parizer meg virsli. Nem kell hozzá más, csak egy kis száj, köröm, meg segglyuk. Ha jobban megnézzük, egy politikusnak is ez a 3 fő alkotóeleme van. Amelyikbe némi értelem is szorult, - nos - az egyből nekiáll lopni, a többiben meg él a csorda szellem.

  A mai politikai elit részéről elhangzott dolgok közül, csak egy dologgal tudok egyetérteni, mégpedig azzal, hogy azonnali és radikális változásokra van szükség kis hazánkban. Az előrehozott választások gondolata nagyon vicces, figyelembe véve, hogy a rendszerváltás óta ebben az országban nem történt semmi. Jobban mondva, a politikusaink loptak, csaltak, hazudtak reggel, délben meg este is. A pártállás ebből a szempontból (meg a többiből is) teljességgel lényegtelen, mert a kamerák kereszttüzében szidják egymást, mint a Bokrost, a háttérben meg ott vannak a piszkos kis alkuk. Az MSZP-ből is így szivárogtak ki a miniszterelnök-jelöltek nevei, meg a többi szarság, és így tud a Fidesz dolgairól a baloldal. A politikai szélkakas fogalma az évtizedek alatt hihetetlen méreteket öltve lett kőkemény valósággá Magyarországon. Ha megnézzük a legtöbb képviselő már a sokadik pártjában ücsörög, szavazgat, kivonul, bevonul, alszik, és felveszi a zsíros kis fizetését, havi nyolcszáz-ezret plusz költségtérítés. Szóval lenne mit spórolni itt is, meg általában az államapparátuson, az önkormányzatokon és még sorolhatnám, mert a hivatali bürokrácia rengeteg pénzt felemészt. De mondjuk egy hivatali alkalmazott miért is törje magát, ha a feletteseitől ugyanazt a semmit látja, hát ő is csak ellézeng, sétafikál, és főként nem csinál semmit. Mostanában ez a divat.

  Meg a butaság, ami talán még a góréknál is jobban hasít. Van abban valami fura báj, amikor emberkék vonulgatnak egy évszázadok óta halott család zászlaja alatt. Számomra ennek az az üzenete, hogy mi is ki akarunk halni! Ha csak rajtam múlna, biztos kapnának segítséget hozzá! Agyatlan emberekből persze nincs hiány, meg politikusból, most már elkezdhetnénk exportálni (esetleg deportálni) őket, mert itt nincs rájuk szükség. Szeretnék egy olyan Magyarországon élni, ahol a pénzügyminisztériumot teszem azt, egy közgazdász vezeti nem pedig egy szaros politikus, és ahol nem egy ifjabb Habsburg Györgyöt akarnak betolni az Európai Parlamentbe. Ez utóbbi ötlet is csak Dávid Ibolya beteg elméjében születhetett meg. Szerény meglátásom szerint, ha magyar vagy, akkor egy Habsburg csak a tolvajod lehet, a megmentőd soha. Nem ártott volna, ha a politikai karrierről való álmodozás helyett néha odafigyeltek volna a történelem órákon, vagy legalább kértek volna ez irányú korrepetálást a Lendvai Ildikótól. Itt jegyezném meg, hogy azért neki is sikerült feltörni, és most már mint pártelnöki bábfigura tetszeleg, bár kérdés, hogy az mennyire hatásos, ha a zsinórokat 3-an rángatják, különböző irányba. Mert ilyen esetekben hiába ülünk a megoldásra várva, a végeredmény mindig elkeserítő lesz, és akkor leszünk bátrak, ha a peronon állva nem csak nézelődünk, hanem ugrunk.

  Sajnos sohasem tudhatjuk milyen akadályokba ütközünk, jórészt önhibánkon kívül. A jelenlegi helyzetben az tűnik a legokosabbnak, ha megvárjuk Flash Gordon csomagját, mert ha a megszorítások mellé átfogó reformok is lesznek, akkor van értelme a dolognak. Akik meg politikusokra akarnak vadászni, azok meg majd „a szeretet asztalánál, ott (l)esznek mindannyian”.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr321054766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása