Jézus! Haver!

2008.01.25. 01:24

  A sok fejes kitalálta a parlamentben, hogy a papoktól is el kell venni a jogsit, ha sok volt a misebor! Az ötlet szerintem rendjénvaló (és remélem, tettek is követik), de a sok kibaszott csuhás már fel is lázadt, mondván, nekik az a foglalkozásuk, hogy vedeljék a sok jó bort!

  Én is szeretnék főállású alkoholista lenni! A piát bírom, és még fizetnének is érte? Ez a királyság, bakker! Napi nyolc órát bármikor szívesen eltöltök, jó borok társaságában! (Elég csak a Belga Boros című számára gondolni: Frittman, Németh, Bock, stb.…)

  Na mindegy, mert ez nem egy szaros énblog, és most a sok balfasz szentfazékról van szó! Ezeknek a békét kellene hirdetni, de e helyett csak ellentéteket szítanak, és hőzöngenek minden szarért, ami szerintük nekik jár! Tüntethetnének, - Mert ez a divat, a mai Magyarországon! – hogy nekik állami pénzből vegyenek Ferrari-t, mert a piros sportkocsi illik a fekete csuhához! Bár egyszer megmagyarázhatnák, hogy milyen jogon jár, járna nekik olyan sok minden, mert hát lószart se csinálnak egész évben! (Illetve csak szart!) Telepiszkítják ezt az országot, bár még az állatok is tudják, hogy abba a tóba nem fosunk, amiből iszunk! Kicsit bővebben, hogy mire is gondolok: A sok szenteskedő gecinek mindig bele kell ugatnia, imádkoznia (kinek mi tetszik) a politikába! A süket is hallja (ne mindig a vakokkal példálózzunk), hogy a politika és a vallás, két eredendően összeegyeztethetetlen valami! Mára azonban egy közös cél köré csoportosulnak a papok és a politikusok, mégpedig a hatalom megszerzésére! De mint tudjuk, a cél szentesíti az eszközt! (Keresztes háborúk pl.)

  Itt viszont a szent köcsögök alkoholizmusáról lenne szó! Elég sok közúti balesetet okoznak kis hazánkban a részeg sofőrök! Csak egy egyszerű példa mi is a baj azzal, ha a pap részegen vezethet:

1. A hétköznapi állampolgár is azt fogja követelni, hogy Ők is vezethessen részegen, hisz a pap is csak ugyanolyan ember, mint bármelyikünk!

2. Ha egy pap segg-részegen elgázol egy gyalogost, akkor neki azt szabad? A rendőrnek meg majd azt mondja: „Sakkoztunk! Elütöttem a sötét parasztot, nehogy mattot adjon!”

  Bár ez a pia kérdés a papok szempontjából, egyfajta gazdasági fellendülést hozhatna a temetkezős és misézős bizniszbe! Maradjunk a részegen gázoló pap példájánál! Szóval felkente az aszfaltra a gyalogost, vagy bringást, esetleg mindkettőt! Akit elütött, és meghal, azt el kell temetni (kb. 100 ezer), ha a család vallásos volt valamennyire, akkor misét tartat érte (kb. még 100 ezer), és ha már a népek ott vannak a templomba, akkor adakoznak is (kb. újabb 100 ezer)! Ez a példánk alapján 300 ezer adómentes jövedelem az egyháznak, és ez csak egy ember volt, és maradt még kb. 9,5 millió. Az elv nagyon egyszerű, csak egy kicsit hamis, mert tudjuk, hogy van olyan; „Jut is, meg marad is!”. A szenteskedő faszoknak meg úgyis mindegy, vagyunk elegen! „Hadd hulljon a férgese! csatakiáltással indulnak munkába minden reggel, miután előző este jól megbaszta a nejét, homoszexuális élettársát stb.… Aztán a borkóstolók alkalmával megrontja a ministránsfiúkat, még az alkoholos befolyásoltság alatt megerőszakol egy-két apácát, közben elgázol egy tucat embert, majd hazamegy, és másnap kezdi előről!" (A nagyvilágban majd mindegyikre volt példa!)

  Alapítanom kellene egy egyházat nekem is! Követelném az államtól, hogy engedélyezze a mise joint-ot, ostya helyett meg valami könnyű parti-drogot! De könnyen megeshet, hogy a Keresztény egyház beelőz, és valami vallásmegújító kampány keretében bevezetik! Kit tudja! Aki annyira nyomorék, az járjon templomba, higgyen egy olyan „Istenben”, aki évezredek távlatából nyújtja az ujját, hogy csináld, csak csináld, én meg majd jól pofán baszlak! (Tudom, hogy ez már volt, de ez foglalja össze a legjobban a vallás és a keresztény egyház lényegét, mivoltát!)

"Dicsértessék Eminem, testvéreim!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr19310763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giulio 2008.01.28. 23:03:04

Egészen tetszik amiket írsz.
A lendület, amivel felvállalod a véleményed.
Gondolom elég rosszat hallhattál, esetleg tapasztaltál az keresztény egyházakkal kapcsolatban.

Örülök annak is, nekem teljesen más tapasztalataim vannak mint Neked. Hogy ismerhetek számos olyan papot, aki komoly felelősséggel segít másokon, sokat-sokat küzd rossz sorsú emberekért, akik életüket valóban oly célokért áldozzák nap mint nap, amit nem könnyű követni.
Igen, ismerem én is a keresztény egyházak hibáit. Mivel benne, bennük és köztük élek, valószínűleg sokkal több rosszat is tudok mesélni mint Te.

Hasonlóképp, mint ha Te a családodról gondolkoznál. Nyilván Te több jót és rosszat is tudsz mesélni apádról-anyádról mint én. Na, így vagyok én is a katolikus és protestáns egyházakkal.

Mégis, amit elmondhatok Neked.
Igen, vannak bűnös emberek az egyházi klérusban. Pont mint minden közösségben és emberek alkotta szervezetben.

Azonban, ha szánsz időt és tiszteletet a megismerésére, lehet hogy meglátod: a gyökerek honnan erednek és merre haladnak a növekvő ágak. És itt a düh nem segít. Kb. mint amikor egy kamasz nekimegy a szüleinek - bár szükség van a lázadó korszakra, mégis elég kicsi az esélye, hogy abban az életszakaszában megérti őket.

Ha már szidni akarod az egyházat, pont nem azokat a bűnöket emelném ki, mint amit Te.
Mert szerintem nem ezek a lényegesek, és pláne nem ez az általános - az igazi sebek szerintem máshol húzódnak.

Ha elkövetsz egy hibát, az visszaüt.
Hidd el, az egyház is viseli minden hibájának a következményét.

Ugyanakkor az egyház nem egy elvont dolog: olyan emberekből áll, mint Te vagy én.

Értéket kereső, a világért tenni akaró, sok esetben hibákat elkövető, hivő emberekből.
Hinni szerintem Te is hiszel valamiben, ami mozgat, amiért élsz, amiért reggel felkelsz.

Egyre kérlek - ha kérhetlek.
Ha véleményt formálsz valamiről, és így megosztod másokkal, akkor őszinte ismeret alapján tedd, ne bulvárhírek alapján.

A kenyér és a bor.
A munka és gyümölcse.
Ezek szimbólumok.
Azt hiszem Neked nem is kell ezeket elmondani, csak hogy kicsit kerek legyen ez a hozzászólás.

A katolikus szertartás része mindkettő: a kenyér is és a bor is.
Egy megemlékezés - Jézus tanítása szerint - az utolsó vacsoráról, mielőtt keresztre feszítették. De ennél még többről is van szó. A keresztény tanítás Jézus üzenetének továbbvitele, egyfajta módon átlényegülnek ezen szimbólumok, amiben Jézus személye egészen kézzelfoghatóvá válik.

"A bor legmélyebb szimbolikus értelmét a keresztre feszítése előtti utolsó vacsorán nyeri el. Az evangélisták szerint a vacsoránál megtört kenyeret Jézus a testének és a bort a vérének nevezte. S felszólította híveit, hogy emlékezetét úgy őrizzék meg, hogy ezeket szertartásosan magukhoz veszik. A hagyomány a mai napig él a keresztény egyházi liturgiában, hiszen a katolikus szentmise és a protestáns úrvacsora nélkülözhetetlen része a bor."


Nem nagy mennyiségeket fogyaszt a pap (és adott esetben a hívek): egy szertartás alatt fél-egy deci tiszta bor fogy el összesen, pár csepp vízzel higítva - de ez már egy másik szimbólum.

A kereszténység a története elsősorban arról szól, hogy Isten fiának, Jézusnak feltámadását hirdeti. Evangélium annyit jelent: örömhír. Eközben számtalan szimbólumot halmozott fel és használt - sokat nehezen, nagyobb utánajárásal lehet megérteni.

Kb. mint egy kétezer éves család hagyományai.
Sokszor nem érthető a családtagok számára sem, mi miért van úgy ahogy. Kívülről még kevésbé érthető talán.

~

Az alkoholizmus visszaszorítása az utakról nagyon helyes.
Ugyanakkor elképzelheted, egy vasárnap alatt összesen 1, max 2 deci bort elfogyasztani - az nem jelent alkoholizmust.

A kérésem tehát: ne általánosíts, se a papokra, se az egyéb egyházi személyekre vonatkozóan. Ha igaz képet akarsz róluk, rólunk, szívesen bemutatlak református, evangélikus vagy katolikus vezetőknek, akiket megismerve nagy eséllyel közelebb kerülhetsz a valósághoz.

Jóéjt.
süti beállítások módosítása