A most következő film, már napok óta elérhető az Index új szolgáltatásában, és a kommentek alapján, van mit helyre tenni. Először is következzék maga az alkotás, amiről azt hittem, nem szorul majd magyarázatra. Kezdődjék hát: a „Lopott ritmus”!

  De kérem, hát ez itt Magyarország! Mit vár az ember sok millió aluliskolázott primitív embertől, akik a Gárdában, a cigányirtásban és az utcai balhékban látják kis hazánk gazdasági fellendülésének kulcsát. Térjünk is inkább vissza a filmünkhöz, ami a maga alig több mint 11 percével is értetlenséget, és idióta kommenteket tudott kiváltani az emberekből. Valóban ennyire bonyolult lenne a cselekmény, vagy csak túlreagáljuk a dolgot.

  A mű magával ragadja a nézőt, és elhiteti a nem létező valóságot, mármint a hip-hop stílus eredetileg magyar, és hipi hopinak hívták. A képi hatások meggyőzőek. A hamisított archív filmhíradótól kezdve, a kenderleveles-virágos népviseleten át, az interjúkig minden beleillene a valóságba. A filmben egyetlen hiba van, mégpedig a főszereplő naplója. Ez az egyetlen tárgy, ami kilóg a sorból, hisz megjelenése túl modern, és az 1976 körüli dátumhoz képest túl fehérek a lapjai. Különösen ötletes viszont, az „eredeti tánc” rekonstrukciója, valamint a „kenderaratás ünnepe”, ahol az egész falu betépve táncol a tűz körül. Minek tovább ragozni, egyszerűen zseniális, akinek van némi humora, az eleve nem is tudja véresen komolyan venni az egészet.

  A valóság – nem a filmbeli – viszont az, hogy az emberek többsége a poén veszi komolyan, és a körítést véli tréfának, így viszont a mű nem éri el a kellő hatást. Meggyőződésem viszont, hogy a legtöbb egész estés magyar komédiát simán lenyomja ez a 11 és fél perc, amit a „Lopott ritmus” kínál. Hiszen ebben nincsenek ezer éves, unalomig ismételt poénok, az egész valami újszerű, ami akár igaz lehetne, de jól tudjuk, hogy nem az!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr161551995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása