Guess who’s back?

2009.09.22. 11:25

  Vége a nyári szünetnek, az iskolások már rég az iskolában rohadnak, és Gaskó István is visszaült forradalmári székébe, és ha már úgyis ott van, hát akkor kezdeményez egy kis vasutas sztrájkot, és hogy jó legyen, a buta tanárokat is maga mellé állítja. Nyaralás után egyből a buliba, hiszen „sztájkolni” a legjobb móka a világon!

  Azért szánom a magyarokat. A melegfelvonulás és a Critical Mass ellen fel lehet szólalni, sőt ezek beszüntetését elég hamar követelik a folyton elégedetlen szájak, de a MÁV bezárását, vagy Gaskó István lemondását csak kevesen merik szóba hozni. Nos pedig ez utóbbi opció lenne a lehető legideálisabb jószágkombináció. Bár ez már az álmok netovábbja, és mint olyan egyben lehetetlen is, hiszen amíg Gaskó vezér tömheti a zsebét, és játszhat félistent, addig nem lesz béke a MÁV-on belül, mert hát ez egy olyan ágazat, ahol valamiért mindig lehet tüntetni. Ha másért nem, hát azért, mert kötött a pálya, és a mozdonyvezetők már kurvára unják a tájat. Az igazat megvallva, ha szakszervezeti vezető lennék, és legalább 1 milliót keresnék havonta, én is gyártanám az összeesküvés-elméleteket sorba. Bár a legújabb vasutas megmozdulás célja, hogy Istvánunk fizetési is megközelítse – ne adj isten – meg is haladja a havi 8 milkát, mert a jelenlegi helyzetben kicsit háttérbeszorítottnak érezheti magát…

  De nézzük pusztán a tényeket. A MÁV Cargo egy jól működő eleme volt a MÁV-nak, de hát mivel működött, sokat ért, így ki lehetett árusítani, természetesen piaci érték alatt, hogy a politikus cimbiknek is jó legyen. A személyszállítós része meg csak egy szemét, nemcsak azért, mert a sok unatkozó hülyegyerek szétkúrja a vagonokat, hanem azért is, mert ez a legkedvezőtlenebb megoldás, hiszen a háztól-házig lehetőség nem megvalósítható. Azért nem hibáztathatunk senkit, hogy a lehető legrövidebb úton szeretnének eljutni „A” pontból „B” pontba. A kényelem mindenek előtt.

  Talán térjünk vissza pár gondolat erejéig a Critical Mass-ra. Az egyik reggeli rádiós műsor vezetője, magából kikelve kezdte el szidni a bringásokat, akik szerinte csak azért vannak, hogy az autósokat idegesítsék, és legszívesebben a bicikliúton túráztatná luxusverdáját. Azért azt észre kellene vennie mindenkinek végre, hogy az autós benn ül egy kb. 1 tonnás vasban, míg a gyalogos meg a bringás (és még ide vehetjük a motorost is) ott van egymagában. Az, hogy szeretnék magukra felhívni a társadalom figyelmét, ne tekintse senki mások zaklatásának illetve pusztán provokációnak. A másik része a dolognak, hogy legyen igényünk arra, hogy egy élhetőbb tisztább környezetben éljünk, ne szmogban és mocsokban mint most.

  Lehetne ebben az országban tüntetni elég sok minden ellen/mellett, de ehhez ész is kellene, mert ha csak egy hőzöngő csorda vonul az utcán, azzal nem lehet eredmény felmutatni. Bár már ennek is vannak fokozatai, de legtöbb csak szánalmas. A legtrébb verzió a keresztény templomból sámán dobszóra kivonulás, mindezt karbantartó egyenruhában, de talán még ezt is lehetne fokozni, ha még egy müezzin énekelne miközben a konzervatív szemetek füvet szívnak.

  Túl sok az értelmiségi-fogyatékos, így nem lehet túl sok mindent kezdeni ezzel az országgal, pedig akadna tennivaló bőven, és ha a korrupciót fel tudnánk számolni akkor kiemelkedő eredményeket érhetnénk el!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr621399036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása