Ki lehet magyar?

2009.01.16. 00:54

  Egy időben nagyon népszerűek voltak ezek a családfa-kutatós szarságok. Ezeknek köszönhetően ma már pontosan tudjuk, hogy a világ lakosságának az egyik fele részben, a másik fele pedig teljesen magyar. Bár ezen megállapítások jó része köszönő viszonyban sincs a valósággal, mégis erről/ezekről beszélt mindenki. Egyesek az ilyen és ehhez hasonló megállapításoktól világmegváltás vártak, de valljuk be, ezek csak (és kizárólag) poénnak jók.

  A címben szereplő kérdésre tehát roppant egyszerű a válasz: akárki. A magyarok, és elődeik szépen bejárták az egész világot, hiszen utazni mindenki szeret, felfedezni meg pláne, és kalandozni, meg fosztogatni is jó móka volt (még a gazdaságon is segített). Ezeréves történelmünk során sokféle néppel kerültünk kapcsolatba, így mindenki kaphatott a magyar virtusból egy jókora adagot. A teljesség igénye nélkül nézzünk meg pár híres/hírhedt embert, akik részét képezik a nagy magyarságnak. Az egyszerűség kedvéért kezdjük az őshazánál, ami valahol az Urál-hegység lábánál lehetett. Innen csak egy kőhajításnyira helyezkedett el a mai Oroszország és Kína. Utóbbi egykori nagy vezére, a kínai forradalom atyja: Mao Ce-tung tehát minden bizonnyal magyar volt, nagy valószínűséggel Medgyessy Péter távoli rokona. Aztán jött a honfoglalás, és az azt követő kalandozások, így Nicolas Sarkozy származása sem kétséges többé.

  Az államalapítást követően, már nem volt probléma, hiszen trendi lett magyarnak lenni, és csak úgy özönlöttek a népek. Mindenki egy szeletet akart a tortából, más kérdés, hogy nekünk nem maradt szinte semmi. Miután a török inváziót is sikerült vendégül látni, újabb mozgalmasabb időszak kezdődött, meghódítottuk Afrikát. Teleki Sámuel hathatós közreműködésének köszönhetően Nelson Mandela is magyar, hiszen ott fenn a Teleki-vulkán tetején… (De ez már egy +18-as karikát követelő történet lenne.)

  Ezek a családfa-kutatók általában az USA elnökeinek beiktatása környékén szoktak igazán aktívak lenni, így mindig fény derülhet a kurva nagy igazságra, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke, mindig magyar. Így volt ez Bill Clintonnal, aki Klapka György rokona, és a George Bush-okkal (apja fia, egy család) akik Bokros Lajos családját erősítik. Ebből törvényszerűen az következik, hogy Barack Obama is magyar, bár az még tisztázatlan, hogy milyen honi kapcsolatokkal rendelkezik.

  De még csak embernek sem kell lenni ahhoz, hogy valaki magyarnak vallhassa magát. Itt van például E.T. (ejtsd: Íti, csak az analfabéták kedvéért), aki Farkas Bertalan űrhajós fia, vagy lánya. Úgyis mindig minden asztronauta azzal jön, hogy látott fura repülő tárgyakat ellebegni az űrhajó mellett. Már nagyon várom azt a bejelentést, miszerint valaki felfedezett egy tökre új idegen életformát, akiket meg is dugott. Ez utóbbi gondolatért köszönet Jay-nek és Néma Bob-nak (Shop-Stop II.).

  Itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor arról kell beszélnünk: Hogyan születnek a legmagyarabb magyarok? Ez kétféle módon történhet: Az első lehetőség, hogy átjönnek Romániából és honosítatják magukat, lásd Csurka István. A második eshetőség pedig az, amikor már befutott neonácik összedobják azt, amijük csak van. Így lett Polgár Tamás (Tomcat) Orbán Viktor és Budaházy György közös, törvénytelen gyermeke. A Polgár családnevet azért kapta, mert az majdnem olyan, mint az Orbán, jó magyaros is, és egyből polgárias.

  A családfákat kutatni hatalmas baromság. Ha nagyon akarjuk, mindenki mindenkinek a rokona, és ha netalántán túl mélyre ásunk, még felfedezhetünk olyan „családtagokat” is, akikre semmilyen körülmények között sem lehetünk büszkék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr62880977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása