Sudden Sztrájk!

2008.12.17. 01:56

  Ez a történet valahogy úgy kezdődött, hogy Orbán Viktor összehívta „a családot” egy kis csoportterápiára. Vázolta a narancsos maffiának az örök feladatot; meg kell buktatni a Gyurcsányt. Az előadásmód; kádári stílusban egy adag mocskos kommunistázás közepette, de Gaskóék így is megértették, hogy mi a munka.

  Az ex-miniszterelnökön ismételten úrrá lett a hatalmi téboly, és az ország ellehetetlenítésével próbálja bizonyítani, hogy másképp is lehetne csinálni a dolgokat, de főként nagyon hasonlóan a jelenlegi kormány elképzeléseihez. Csak az motiválja, hogy Ő legyen a „mindenható”, aki kettéválasztja a kavicsbányát, - bár az országgal már sikerült neki ez a mutatvány – aki megmenti és megvédi Magyarországot. Támogatókat könnyen szerez, van elég gyengeképességű, szellemi fogyatékos, debil, stb.…, akiket könnyen átver a fellengzős szövegeivel, akiknek annyi elég, hogy ez így szar, meg úgy szar. De az ilyen kijelentések mögött mindig ott van a kérdés; hogy miért is? Mert valahogy indokok sohasem hagyják el a száját, csak a szar fröcsög a torkán.

  A MALÉV-os munkabeszüntetősdi bizonyítja, hogy ezt nagyon nem gondolták át. Mint Joker, csak csinálnak dolgokat, ha netalántán elérnek valamit, akkor nem tudják, hogy mihez is kezdjenek, hiszen egy csapásra üressé válik, szürke kis életük, előtte benne voltak a tv-ben, amúgy meg kezdenek mindent előröl, mert máshoz nem értenek, csak a tüntetéshez, mert az úgyis olyan magyaros dolog, egy kis pirospaprika ugyan még elférne benne, de azért nekik így is megfelel. Arra viszont kevesek gondoltak/nak, hogy mi van akkor, ha a nagy légitársaságok (meg a kisebbek) nem akarnak majd leszállni Ferihegyen, kártérítést követelnek stb.… Ezzel egy olyan helyzet állna elő, hogy a sok kis sztrájkoló taplóból egyszerre, munkanélküli seggfej lesz. Ha netalántán ez megtörténik, akkor majd állami kitüntetést követelnek, hiszen nekik az jár, mert ők aztán kurva bátrak volt. Külföldön (és itthon is, más munkaterületeken), ha nem dolgozol, mehetsz az utcára, mert nem kérdeznek, és van másik 150-200 ember, aki szívesen dolgozna helyetted. A Fidesznek meg nem számít semmi, aki nem dolgozik, azt dicsérni kell, hiszen ők sem járnak be a parlamentbe.

  Ezek után, már csak idő kérdése volt, hogy Gaskó „Jimmy Hoffa” István mikor lendül akcióba, és követel valami olyan dolgot, amit közgazdász diplomával más még csak gondolni sem merne, hiszen akkora elmebaj. Szóval osszák szét a MÁV Cargo „árát” a vasutas parasztok között. Nem tudtam, hogy az összes vasúti alkalmazott egyben résztulajdonosa a MÁV-nak, mert ebben az esetben (és csak ebben) jogos lenne a követelésük. De eddig sem kapták meg, ezután sem fogják megkapni, nem is ez a lényeg, hanem, hogy legyen egy kis káosz. (Kezd olyan érzésem lenni, hogy ezek kicsit sokszor látták a Batman – A sötét lovag című filmet.) Mindezt bizonyítandó, Gaskó kijelentette, ha teljesítik a követeléseiket, akkor is folytatódik a sztrájk, hiszen szolidárisak mindenkivel, ha kell, ha nem. Az végképp felháborító, hogy az ilyen primitív kretének nem dolgoznak, hiszen egyik sem tudja, hogy mit miért csinál. A Keleti pályaudvar kijelzőjén hatalmas betűkkel kiírták, hogy ők bizony SZTÁJKOLNAK. Ezek után vegye őket komolyan valaki, kirúgni az összest. Remélem mindezt egy névmódosítás követ, és Magyar Álló Vasutaknak fogják hívni magukat.

  A hét végén pedig elkezdődik az aktuális BKV sztrájk is, nehogy kimaradjanak valami jóból. Elmebajból arrafelé sincs hiány, állami pénzből segítsék ki súlyos pénzekkel a BKV-t. Majd mindegyik volán társaságnak szarok a buszai - az egész országban -, rajtuk mikor segít az állam? Egyáltalán minek busz? Hiszen büdös, környezetszennyező, kényelmetlen, koszos, késik, lassú és még sorolhatnám. Annak a pár idiótának, akinek kell a BKV, adjon nekik pénzt, a vidékiek adóforintjait pedig hagyják békén. Vagy azért kapnak milliárdokat, hogy tovább kínozhassák az utasokat? Fegyvert az ellenőröknek, nehogy valaki meglógjon. A BKV járatain lassan szigorúbb az ellenőrzés, mint Bagdadban egy ellenőrzőpontnál. A különbség csak annyi, hogy Irakban mindig bomba jó a hangulat!

  Idiotizmus felsőfokon. Nem tudom, hogy lehetne ezt überelni? Talán egy blogger sztrájk elég vicces lenne, hetekig senki nem ír semmit. Már csak pár követelés kell, aztán hadd szóljon. De nézzük a pozitív oldalát az egésznek: butaságban világelsők vagyunk! Sajnos csak abban…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr73827379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása