Túl vagyunk egy újabb évértékelőn, ez volt a 11-es kódjelű, és hiába vártuk, Orbán nem rúgta be, meg sem próbálta csavarni, mint Beckham, egyenesen melléküldte az egészet! Azonban nem kell a dolgokat siettetni, hiszen, most hogy zátonyra futott és megborult a gyorsnaszád, már ráérünk, most már nem megyünk nagyon sehova. Öveket becsatolni, mert zuhanórepülésbe kezdtünk, és megpróbáljuk közösen kitalálni, Orbán vajom mire gondolt…

 

orban1.jpg  A kockázatokat és a mellékhatásokat alaposan nullára redukálták azzal, hogy a TEK hermetikusan lezárt mindent, és még az ott lakókat is csak alapos kihallgatás után engedték haza. A Millenárison ennek ellenére nagy buli volt, még a rég eltűnt emberek is megjelentek, többek között Németh L.-né is tiszteletét tette, mert itt csak a meghívót kellett felmutatni, a diplomát nem. A tapsoltató szerepét itt nem Tóth Gabi játszotta, hanem Balog Z., aki a politikai irányuknak megfelelően kínai közmondásokkal és gyerekkori történetekkel melegítette elő a jó poénokra érzéketlen közönséget. Igen, a gyermekkora is valószínűleg a kommunizmus szép éveit idézte meg az ott jelenlévők számára. A kiadós taps után a törpekirály lépett a pulpitus mögé és figyelmeztette hallgatóságát, hogy a mondandója meredek lesz, vagyis hazugság az elejétől a végéig. Majd egy idézet Lincolntól, hogy a politikához is köze legyen a beszédnek, vagyis a „népből, a néppel, a népért”, ami orbáni fordításban annyit tesz: a néptől, a néptől, a néptől, vagyis, megrövidítés minden fronton. De nem maradhatott ki a dakota vonal sem, vagyis, aki lónak áll, az ne csodálkozzon, ha utána nyerít. Bár, szerintem ezt a döntő többség úgy ismeri: „Aki k#rvának áll, az ne csodálkozzon, ha utána megb@sszák!”, és ebben már van valami.

 

orban.jpg  Nincs is szebb annál, amikor egy jogász ad leckét a világnak közgazdaságtanból. Most már tudjuk, hogy számos EU tagállam került a fizetésképtelenség szélére, de csak a görögök meg a magyarok fognak elhasalni, mert mindenki más időben észrevette a falat, és igyekeznek megfordulni, illetve kitérni. Azonban az EU csak olyan, mint az alkohol, vagyis nagy dolgokra inspirál, de elveszi az erőnket… Ez egyrészt üzenet, hogy többet ésszel, mint erővel. A zsebdiktátornak ez viszont már végképp magas. Azonban nem ez volt az egyetlen fura hasonlat a szövegben. Magyarország a Costa Concordia, a zátonyra futott és megdőlt. Azelőtt még gyorsnaszád voltunk és repesztettünk mindenfelé, de később az is megfeneklett kicsit, szóval ehhez még hozzájön az, hogy az ellenzéket nevezte a Costa Concordia kapitánya, akkor kialakul a káosz. Szóval, Viktor mindig hős lesz, de a gyorsnaszádot, meg most a Costa Concordiát is ő vezeti/vezette már lassan két éve, szóval ez vagy egy logikai baki, vagy hazugság. Egyik műfaj sem áll távol a nagyvezértől, így már nem is csodálkozunk semmin. A tévesztések itt viszont nem álltak meg, hiszen Kolontár és Devecser tragédiája is kozmetikázva lett, a vörösiszapból simán csak víz lett, mert azt könnyebb felolvasni és kimondani is. Arról viszont már nem beszélt, hogy miért parkol a károsultak pénze még mindig a kármentőalapban.  Esetleg az iszapos-vizes baki a magyarázata annak, hogy miért nem kapják meg a pénzük.

 

orban2.jpg  Az igazság legparányibb szikrájáról is le kell mondanunk, mert a népmese tovább folytatódik, már csak a hétfejű sárkányok hiányoznak. Szóval, nem sétagalopp a történet, de ez a kormány a kezdetektől fogva maga alatt vágja a fát, minden egyes idióta nyilatkozattal, amit a kormánytagok tesznek. A szocialista kormányok adósságcsapdába kergettek mindenkit, még akkor is, ha köztudott tény, hogy a devizahiteleket az első Orbán-kormány vezette be, igaz, mára bevallották; ez egy rossz termék. Még jó, hogy Viktor tanácsot kért a beszédéhez a feleségétől, aki csak annyit mondott: „Mondj el mindent…”. A mondat második fele meg úgy hangozhatott: „… a gyógyszerekről, elmebajról, külföldi gyógykezelésékről!”. De legalább visszakapjuk a munka becsületét. Vagyis, megbecsüljük, ha végre, hosszú évek után újra dolgozhatunk majd, méghozzá normális munkahelyen, és nem közmunka-programban. Munka nélkül nincs növekedés sem, de a rabszolgamunkával sem fognak célt érni, annyi biztos. Mert egyelőre az egymillió új munkahely még sehol sincs, a meglévők megszűnnek, a munkavállalók pedig egyre kiszolgáltatottabbak. Már csak a láncok hiányoznak. Kitért az egykulcsos adórendszerre is, ami ugyebár nagyon szép és nagyon jó, főleg, ha az ember politikus, mert akkor minimum 70 kiló plusz lesz a borítékban, de a szorgosabbak havi 300 kiló plusszal zárhatnak, míg a minimálbérért dolgozók kapnak még egy pofont. Kedves Viktor, bármit is hazudik ön, a többkulcsos személyi jövedelemadó-rendszer nem a túlmunkát bünteti, hanem az olyan, aránytalanul magas fizetéseket, mint az Öné, és közvetlen rokonaié, például: Vitézy Dávid bére. Az adórendszerük 2013 fog kiteljesedni, ami vagy mese habbal, vagy egyszerűen hanta, az emberek megvezetése. Köszönjük, de kinőttünk már a tündérmesékből, még ha erre Önök tudatosan igyekeznek visszaszoktatni a népet!

 

  Azt viszont jó látni, hogy néha a férgekbe is szorul némi önkritika, azonban amit most kaptunk, azzal kitörölhetjük. Nem volt elegáns a bankadó (egy nyalás Csányi és Demján uraknak) és a válságadók. Továbbá a magánnyugdíjpénztárak kirablása sem volt az, de erről nem esett szó ebben a részben. A 2010-es fülkeforradalom megint előkerült, de szerintem a legtöbb ember számára ez már csak hibás döntésnek számít. Nemet mondtak a szocialistákra és igent az újabb hazugságokra, az igazság pedig az, hogy sz@rabbul élünk, mint 4 éve! A középosztálynak azonban ki kell tartania, hiszen rájuk épül az orbáni politika, vagyis amíg őket ki lehet semmizni, addig nekik jó. A középosztály (és az alatta lévők) fizetnek meg mindent, hogy a Viktorhoz hasonló szennyek továbbra is jól élhessenek. Ezek után még elvárják, hogy jó pofát is vágjanak mindehhez, ami külön szégyen, de Orbán arcáról soha nem fogy el a layer. A másik nagy sikertörténet, a kalaptörvény is előkerült. Ebben rögzül az élet új alapja, a rabszolgamunka, meg az egyházi esküvő. Itt megint el kell mondanom, hogy ha lenne hol dolgozni (értelmes helyen, megfelelő körülmények között), akkor dolgoznánk, így viszont inkább a 28 ezres segély, ami mellé befigyelhet egy jó kis mellékes feketén, és a magam ura vagyok, mint a sz@rtúrás havi 46 ezerért. A Széll Kálmán-terv 83%-on áll, az államadósság meg még azon is túl tesz, a munkanélküliségi rátát meg már ne is említsük. Az utcaseprésre berendelt diplomások nem dolgoznak, őket konkrétan kizsákmányolják, szóval kérjük, hogy a Fidesz számolja újra a statisztikáit, már csak a tisztánlátás kedvéért is.

 

  Viktor eléggé csapongott a saját verziójában, én igyekszem szépen sorba haladni, az egyes témaköröket egyben tárgyalni, de az eredeti szöveget követve, ez nem mindig egyszerű. Valahol itt kezdett el az oktatás reformjáról beszélni, meg az adókról is ejtett pár mondatot. Az oktatási rendszer reformra szorul és ez nem újdonság. Az, hogy az iskolák használható tudás nélkül teszik utcára a gyerekeket, köztudott tény, tehát, változtatni kell rajt. Azonban erre nem az a megoldás, hogy a gyerekeket 16 évesen kirakjuk a középiskolából, aztán, majd ha közmunkás lesz, akkor 5 nap sz@rpucolás után még szombatonként iskolába is fog járni. Hogy tanulni nem fog harmincegynéhány évesen egy végiggürizett hét után, az biztos. A diplomásokat pedig egészen eddig csak külföldnek képeztük. Mondjuk, ha itthon el tudnának helyezkedni, illetve ha versenyképes jövedelmet kapnának, talán maradnának is, de mint mindenki, így ők is a biztos megélhetést választják, nem a bóvli Magyarországot. Sokkal több munkahelyre lenne szükség, de ez alap. A felsőoktatás igazi reformja pedig az lenne, ha az éltanulóknak ingyenes lenne, a buliarcok meg fizessenek a diplomájukért, és egyik kategóriából lehessen átkerülni a másikba, gondoljuk a későn érőkre és a csalókra is.

 

  Ha már gyerekek, meg iskola, akkor foglalkozzunk a még fiatalabb korosztállyal, akiket egyenes Tömjén Zsolt hálószobája felé terelget a jelenlegi vezetés. Mert ugyan igyekeznek növelni a szaporodási kedvet, van nemzetgazdálkodási miniszter, aki embertömegekkel számol, de lássuk be, eddig nem nagyon voltak sikeresek. Mondhatni, ezen a téren a kormány is, és a családok is visszafogottak lettek. A gyermeket vállalók ugyan kaptak kedvezményeket, de ezek jórészt megint csak a gazdagoknak nyújtanak segítséget, a többiek meg oldják meg maguk. Mert hiába az SZJA kedvezmény, ha minden máson különadó figyel. Az élet drága, az új élet, meg még drágább. Bölcsőde nincs elég, a szülés után már ne akarj visszamenni dolgozni, mert a cég szerint az betegség, így elég jók a kilátásaid. De nem csak a fiataloknak rossz, a nyugdíjasok sem számíthatnak semmi jóra. A nyugdíjkassza kifogyóban, Viktor pedig arról álmodik, hogy mi adunk kölcsön az IMF-nek. Külföldön egy ilyen poén után már ráadták volna a hosszú ujjú fehér dzsekit, de idehaza ezért még taps jár. Mert nem mindegy, hogy a bot melyik végén állunk, azon, amelyiken a herék vannak, vagy a másikon… Az a szerencsénk, hogy az alaptörvény rögzíti az államadósság mértékét is, bár nem ártana, ha végre mi is úgy számolnánk ezt ki, ahogy a többi országban szokás. Megértem, hogy egyes tételek kihagyása nagyon unorthodox, de ezzel csak magunknak ártunk! Fontos a felelősség, a felelősségre vonás is, és külön öröm, hogy a magyar államháztartás egyensúlyban van, bár nem értem, akkor miért kell hetente módosítani a számokat? Bár Viktor szerint a baloldal mindent elad, a jobboldal bezárkózik a Fidesz-kormány pedig középen van. Tehát, ez azt jelenti, hogy a narancsos maffia bezárkózás közben elad mindent, ami még nem ment csődbe? Mert fontos, hogy jóban legyünk a külfölddel, éppen ezért, mindig lesznek külföldi barátaink, mint Egyiptom és Kína…

 

  Az egyetlen pozitívum, hogy a pofátlan végkielégítéseknek és a korrupciónak egyszer, s mindenkorra vége, mert kevesebb politikus van. Viszont egyre több diploma nélküli rokon kerül vezető beosztásba, így lehet a kis tündér az „imádságszolgáltatás” felügyelője. A sok rokonnal a háttérben sokkal könnyebb a múlt romjain keseregni, meg „nyócévezni”, mint érdemi munkát végezni. A kis senki még a saját embereinek a szemébe se mert belenézni, végig olvasta a szánalmas kis viccgyűjteményét. Jobban jártunk volna, ha vesz egy viccújságot és azt olvassa fel. A sok fizetett tapsoló meg csak ült ott, és számolták a másodperceket, hogy tudják, mikor kell tapsolni, és mikor nevetni. Bóvliórszág vagyunk, sok rabszolgával, és fizetett talpnyalókkal. A Fidesznek, az MSZP-nek, az LMP-nek, a Jobbiknak és DK-nak is mennie kell, úgy ahogy vannak. Ezek után mi marad nekünk? Hát, igazolhatnánk külföldről politikust! Miniszterelnök meg legyen újra a Bajnai.

 

elvakult.jpg  Akik még mindig a Biblia feliratú mesekönyvön élnek, azoknak szüksége lesz a most következő sorokra, nehogy agyvérzés, illetve agyhúgykövet kapjanak: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr954077340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása