Mozgalmas volt az idei év. Sok újdonságot hozott, és sok olyan dolgot is, amit tudtunk előre. A demagógia diadalma a magyar nép felett elsöprő erejű volt, külföldön viszont már látják, hogy az új politikai irány valószínűleg katasztrófához fog vezetni. Amikor a Moody’s két fokozattal minősít le egy országot, akkor ott el kell gondolkodni, hogy van-e maradása a pénzügyminiszternek. Az anyagi csőd nem probléma, van „fülkeforradalom” meg kétharmad, az minden diktátornak elég.

  Annyi bizonyos, hogy a jelenlegi politikai erőnek, amely a pártállamiságot hirdeti, nagyon sok ellensége van: a demokrácia, a bloggerek, az utópiák, az ész maga, és olybá tűnik, hogy önmagukban is gyakran találnak ellenszenvest. A demokrácia a nép hatalmát hirdeti, amely Orbán Viktor számára elfogadhatatlan, egyrészt azért, mert magát a világ eszének hiszi, másrészt pedig a konkurenciával ezelőtt is meggyűlt a baja, a teljhatalommal viszont sokkal kevesebb macera van, megmondja a tutit és kész. A bloggerek és a sajtószabadság a következő a feketelistán. Nehogy valaki el merje mondani, mi a véleménye, mert amit a Fidesz csinál, az hibátlan. Azért tudjuk, látjuk, érezzük, hogy ez a legkevésbé sem igaz, a magánnyugdíjakat mégiscsak úgy lopják el az emberektől, Matolcsy sem valami fasza, a kormány többi tagját meg már nem is említem. A devizahitelesek segítség helyett mindig csak zuhanó forintot kapnak, a kormány a kilakoltatási moratórium után fog először szembesülni azzal, hogy valójában mit is tett. Az utópia azért került a public enemy kategóriába, mert ez már egy magasan fejlett társadalmat feltételez, ahol az emberek nem szorulnak rá a politikára, mindenki tudja mi a dolga, és egy utópiában nincsenek osztálykülönbségek sem, mindenki egyenlő. Eme egyenlőséget ugyan a Biblia is hirdeti, csak azzal a különbséggel, hogy ott vannak egyenlők és még egyenlőbbek. Vagyis számukra elfogadható, ha egy pap pedofil, de ha valaki nyíltan vállalja azt, hogy a kikötözős szexet szereti, na az már a pokolra fog jutni és köpködnek meg fújjolnak vala. Itt jegyezném meg, hogy anno már az is Lucifer kezére jutott, aki pénteken húst zabált. Visszakanyarodva az utópiához, egy utópisztikus államban a kukás ugyanolyan fontos tagja a társadalomnak, mint az orvos. Amennyiben végiggondoljuk a példát, akkor rájövünk, hogy ez a kijelentés helytálló. Ha a kukás nem viszi el a szemetet, akkor a saját mocskunkban gázolunk szügyig, de ez esetben már nem is kell az orvos, mert a túlélési esélyed a nullához konvergálnak. A legnagyobb harcot mégis önmagukkal vívják. Igaz ez a küzdelem nagyon egysíkú, mert hiába a sok különvélemény, ha van központi is. A Fideszes politikusok tehetsége csak és kizárólag annyi, hogy képesek betartani, amit Orbán Viktor parancsol, mert nem biztosak lehetünk benne, hogy sohasem kér. Lázár János javaslatai ugyan külön utakon járnak, ahogy Szíjjártó nyilatkozatai is, de ez már tényleg legyen az Ő bajuk. Sajnos az egész dilettáns hozzáállásnak az emberek isszák meg a levét, elég ha megnézzük mi lett a következménye a Moody’s leminősítésének. A tőzsdén ma is sokat BUX?!

  Szerencsénkre még nincs veszve minden, mert vannak olyan emberek, akik vállalják véleményüket, küzdve küzdenek, és bízva bíznak. Azért ezen a színtéren látszik a különbség az orbánista utcai erők és a demokraták között. Míg a fideszes-jobbikos csürhe a macskaköveket kaparta fel, addig az intelligensebb emberek képesek másképp is kifejezni a véleményüket. Lássuk be, egy kaszinótojás odavágása sokkal stílusosabb és elegánsabb. Az igazság az, hogy sokban különbözik a két réteg értékrendje. Mert amíg a szociálisan érzékeny ember értékrendjében szerepel az unathorized use of deadly force, addig a másik oldalnak nem számít semmi, mert egoisták. A békés demonstráció legújabb formája a kék szalaggal a demokráciánkért, mert lassan már tényleg ott tartunk, hogy a jövőt, amit fentről várunk a seggünk alól kilopják. Bár mit várunk egy olyan országban, ahol Pintér Sándorok és Polt Péterek hatalomhoz juthatnak? Ugyan mondják, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, de azt még nem halottam, hogy okirat-hamisítóból lesz a legjobb belügyminiszter. Amit Orbánék csinálnak, az csak kirakat. Látszatintézkedések sorát vezetik be, és módosítanak a törvényeken, alkotmányon, mert még a kétharmados hatalom adta lehetőségeket sem tudják kihasználni. A Parlamentre meg csak ki kéne írni, hogy Magyar Nemzeti Állatkert / Hungarian National Zoo, a turisták kajálnák. Látatlanban megelőlegezem, hogy a majmok tanácsa lenne a legnépszerűbb, ahol a sok politikus emberszabású önelégült pofával hőbörög, és fenyegetik egymást, és alkalom adtán a népet is. A másik államháztartási bevételt növelő megoldás egy film elkészítése Keresztorbán címmel, a letűnt korok maffiafilmjeit megidézve, Don Vittorio Orbánnal a főszerepben. Nagyobb kasszasiker lenne, mint az Avatar meg a Titanic együtt. Amíg ez az alkotás a külföldieknek egy jó vicc, addig nekünk a kőkemény valóságot jelenti.

  Annak viszont már komolyan örülnünk kell, hogy a választások után a Fidesz nem adott ki egy Himnusz Unplugged lemezt. Így megmaradt a tér a sok jó zenész előtt, és még volt lehetőségünk olyan zenészeket hallgatni, mint például Eminem, a Beat Dis, az Akkezdet Phiai, na meg a Belga. Jövőre pedig minden jel szerint Dr. Dre végre befejezi a Detox albumot, és ezzel egyből Guinness-rekordot állít fel. De ismerjük ezt a fajta hip-hop zenegyárat rendesen, szóval biztosan lesz új Eminem album is, mert ha a két öreg haver bemegy a stúdióba, akkor úgysem tudnak leállni. A dolog jó oldala, hogy legalább volt okunk mulatni meg vigadni.

  Ami 2011-et illeti, nos lesz még részünk meglepetésekben, mint ahogy az év hátralévő része is rejteget még váratlan dolgokat. Intő jel lehet mindenki számára, hogy Orbán személyes kihallgatáson vett részt XVI. Benedek pápánál. Az, hogy ki hallgatott ki kit, az egyenlőre nem tisztázott, meg nem erősített sajtóértesülések szerint Orbán Viktor felajánlotta, hogy létrehoznak egy keresztény államot Európa szívében, amennyiben ezt a Vatikán hajlandó pénzelni. Az egyesség része lehet a papi bűnök eltussolása, és a megtévedt csuhások Pécsre költöztetése, ahol szabadon kiélhetik majd perverz szexuális szokásaikat.

  A nagy évértékelés végére azért még maradtak megválaszolatlan kérdések. Ezen kérdések ugyan Orbán Viktor meg tudná válaszolni, de kérdés az is, hogy a valóságot akarjuk tudni, vagy teljesen mindegy, csak hazudjanak valami szépet nekünk. Ahogy azt már korábban említettem, egy tengerpartnak tudnánk örülni. Az államcsődnek már kevésbé, igaz a két dolog nem zárja ki egymást, és akár egymás következményei is lehetnek. „Hajrá Magyarország, a pénzeteket köszi!”

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr872497559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapusedző 2010.12.06. 21:55:16

Attól nem kell rettegni, hogy gyónni ment.

Református, ezért nem lehet király...

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.10. 21:05:25

Kedves R.T.!

Tudom, hogy a lenti sorok nem egészen passzolnak ehhez a bejegyzésedhez, de úgy vélem, hogy egy nekem címzett kommented súlyos tárgyi tévedésekkel zsúfolt, és nem szeretném, hogy ennek szellemében éld le az életedet. Szívesen válaszolnék neked ott, ahol te írtál, de valami kretén letiltotta a hozzászólásokat. (Esetleges moderálás előtt lásd még: utolsó bekezdés.)

"Veletek ellentétben én tisztában vagyok a vallásommal."

Miért, szerinted én milyen vallású vagyok, melyik egyházhoz tartozom? Nem árt ilyen alapkérdéseket tisztázni, mielőtt meglepsz azzal, hogy még nálam is jobban ismered a hitéletemet.

"Aki hallgatott már jófajta reggea-t az tudja, hogy miről van szó."

Naná, aki hallgatott már jófajta P.O.D.-t... Aki hallgatott már jófajta Bach-ot... Nem tudom, hogy így az írásos karaktereken keresztül átmegy-e neked, hogy mennyire megmosolyogtató az, ha az ún. vallásod hittételeit drogos muzsikusok középszerű dalaiból próbálják összegereblyézni.

"A hatalom elítélése."

Kac-kac. Minden hatalmat elítéltek? A pater familias (gyk. családapa) hatalmát is? A blogmoderátorit is? Vagy csak az államit? Ha elítélik "A hatalmat", akkor miért fetisizálják egy afrikai banánköztársaság önjelölt diktátorát?:) Lássuk be, ez a rövid és velős tevékenységmeghatározás eléggé sok dogmatikai pontosításra szorul. Bízzunk benne, hogy majd egy jamaikai drogos kifejti az egyik művében, hogy mennyiben ért egyet Max Webernek a hatalomról és az uralomról vallott nézeteivel.:)

"Nem véletlenül azonosítja a vallásom a hatalmat Babilonnal."

Persze, hogy nem véletlenül. Azért, mert az egyik kisebbségi komplexusos néger prédikátor azt olvasta, hogy Babilon egy gonosz hely volt, az általa annyira szeretett Jamaica pedig angol gyarmatként működött, ezért kézenfekvő volt számára, hogy a(z angolok által gyakorolt) hatalmat a bibliai gonosszal azonosítja.

"Szóval Fantan Mojah-t lehet elővenni és meghallgatni, pl. a Corruption című számát. A feketék felsőbbrendűsége nem egy légből kapott dolog, egyes kutatások szerint Jézus is fekete volt, ahogy az első ember is."

Más, a retardáltak egy másik csoportjához tartozó kultúrkör által végzett kutatások pedig bebizonyították, hogy Jézus Attila fia és párthus herceg volt. Nem akarlak megingatni hitedben, de szerinted milyen bizonyíték lehet arra, hogy Jézus egy fekete zsidó volt? Fénykép? Egy fennmaradt Jézus szövetdarab szép fekete pigmentekkel? Esetleg Jézus naplója? Csak azért kérdezem, mert a róla készült kortárs beszámolók valahogy elfelejtették ezt megemlíteni... Szóval kíváncsi lennék egy olyan bizonyítékra, ami meghaladja Dan Brown könyveinek a színvonalát. Mondjuk egy történész vagy egy klasszika-filológus rábólintott, és ezek után nem rúgták ki...

"Amúgy meg akkor lehet megválaszolni a kérdéseket, ha már akkora nagy mágusok vagytok e témakörben."

Kérlek világosítsd meg gyarló elmémet. Már ha ez megoldható anélkül, hogy betépve szar zenét kell hallgatnom.

"Miért kell a vallásotok nevében leigázni más vallású embereket?"

Visszautalnék arra a kérdésemre, hogy nekem tulajdonképpen mi is a vallásom? Amúgy ja, király dolog leigázni más embereket, már vagy hetek óta nem csináltam, kezd is hiányozni.

"Miért kell őket kiirtani?"

Ezt meg hónapok óta. Hmmm, a régi szép idők...

"Keresztes háborúk,"

Jeah, ott voltam az első sorban. Főleg a rasztafári Velence ellen!

"Hitler munkássága, Ő is nagy kereszténynek vallotta magát,"

Fail! Olvasd el a másik helyen MJ által belinkelt pápai enciklikát '37-ből. Amúgy Hitler hol vallotta magát "nagy kereszténynek"? Újpogány volt, saját vallási elképzelésekkel. Amúgy tipikus "nagy keresztényi" magatartás a katolikus papok lágerbe küldése. Gyerünk ember, erről is készültek filmek - például az Ámen -, legalább onnan próbálj meg tájékozódni, ha az olvasással hadilábon állsz!

"na meg a kedves VXI. Benedek pápa, aki a hitlerjugend büszke tagja volt,"

Ja, anyád meg kisdobos volt, aztán mégsem állítottuk hadbíróság elé mint ÁVÓ-st. Ott a wikipédia, tessék szépen felütni és megnézni, hogy a HJ milyen
tevékenységet folytatott, és hogy ennek mennyire nincs köze a háborús tevékenységhez. Jó, tudom, most ferdítettem, mert anyád önként ment oda, Joseph Ratzingert pedig besorozták.

"az iraki és afganisztáni helyzet."

Bízzunk benne, hogy a Vatikán ki fogja vonni a svájci gárdistákat Irakból és Afganisztánból. Tényleg baromi sok köze van a kereszténységnek ezekhez.

"Miért kell a papoknak mindenért fizetni? Keresztelő, temetés, persely, egyházi adó, adó 1%..."

Nem a te fajtád szokott sírni, hogy tartsák el a hívek az egyházat? Tényleg, te miért is fizettél ezek közül az egyháznak? Azért megható az őszinte aggodalmad.:) Miért kellett Leonard Howell szomszédainak adót fizetni, amint az a drogos csürhe, ami Pinnacle közösségnek hívta magát, odaköltözött melléjük?

"Miért is akarta a pápa eltussolni a pedofil-ügyeket?"

Talán mert gáznak tarotta azokat az ügyeket? De tényleg, szerinted miért?

"az egyik agybajnok társad említette, hogy Ő örülne, ha a gyerekét megrontaná egy pap, így az általad kiragadott rész eredete letudva"

Hopsz, valaki megint nem tud olvasni. Legalábbis amennyiben a 9:58:37-es erősen ironizáló kommentre és annak előzményeire gondoltál. De mondom, szerintem valószínűbb, hogy apuci szörnyű dolgokat tett veled. Fogadd részvétemet.

"A bálványimádat ugye bűn? Éli, vagyis a ti istenetek egy bálvány, nem?"

Jé, ráhibáztál, a válasz igen és duplán nem! Megpróbálok abból a fikcióból kiindulni, hogy a "ti" alatt engem most kollektíve a keresztényekkel azonosítasz, és nekem most foggal-körömmel védenem kéne őket (bár ahogy elnézem, elég lesz a tényekhez ragaszkodás is). Tehát: a bálványimádat bűn. A keresztények Istene nem Éli névre hallgat. (Itt kilyukadtunk ahhoz a sarkalatos ponthoz, hogy nem néhány Mad Max utánérzésű B-kategóriás akciófilmből kéne tájékozódni, hanem mondjuk a Bibliából, annak hiányában pedig barátod a gugli.) Éli egy izraeli főpap volt a bírák korában. Nem az a gáz, ha valaki ezt nem tudja csípőből - én is utánanéztem -, hanem az, ha abszolút hülyeségre hivatkozol.
Tehát a kérdésedre, miszerint Éli egy bálvány-e, a válasz határozott _nem_. Egy újabb stigula a "Fail!" gyűjteménybe, szép volt!

"A pénz is bálvány, mégis jobban imádjátok a saját isteneteknél."

Hé, én örmény vagyok, persze, hogy imádom a pénzt! Ja, hogy már megint a kollektív kereszténység nevében kellene nyilatkoznom? Amúgy igen, asszonypajtásnak van a sufniban egy ötezresekből összeragasztott mosolygó Jézusszobra, és annak szokott kommunistákat áldozni vasárnaponként.

"Na meg hogy is van a szűznemzés? Jézus a lombikbébi program tagja lett volna? Nem hiszem."

Ismételten ajánlom figyelmedbe a Biblia olvasását. Ez azért lehet hasznos, mert akkor kevésbé fognak hülyének nézni, ha olyan dologról mondasz véleményt/teszel fel kérdést, amiről legalább van valami halvány segédfogalmad. Látod, én sem kritizálom a Chelsea kezdőtizenegyét, mivel azt sem tudom, hogy kik játszanak abban a csapatban.

"A halál kérdése sem egyértelmű. Ha az elhunyt üdvözül, akkor miért siratjátok?"

Mondjuk azért, mert sok idő fog eltelni nélküle a viszontlátásig? Tényleg szükséges eljátszanunk, hogy hülységeket kérdezel, amire a választ
jó eséllyel egy 8 éves is meg tudja adni?

"Vagy talán a mennyország mégsem olyan jó hely?"

Ne engem kérdezz, a te ún. vallásod mondja azt, hogy Etiópia a földi mennyország. Vagy erről nem énekeltek neked? Végülis nem lehetett nagyon mellélőni, cikibb lett volna az Antarktiszt megnevezni. A 30 kilós emberek meg akár angyal módjára repkedhetnek is, ha jön egy nagyobb szellő...

"Az igazság viszont az lehet, hogy azért sírtok, mert ti magatok sem hiszitek a sok maszlagot, annak idején rátok erőltették ezt a konzervatív-keresztény kosztümöt, most meg nem tudjátok levetni."

Jaja, addig ütöttek bottal, amíg nem lettem "konzervatív-keresztény". Muhahaaa!

"A kommentjeitek nem szólnak másról, csak rám akarjátok erőszakolni a bugyuta vallásotokat."

Na mondjad, ki mondta, hogy keresztelkedj meg!? Ami a személyállapotod megváltozását illeti, a maximum, amíg elmentek az volt, hogy felszólítottak a megdöglésre. Fáj vagy sem, de ezek a szemét erőszakos keresztények magasról szarnak a vallásodra. Talán mert derogálna egy közösségbe tartozni veled.

"Nem kell mindenkit megtéríteni, amúgy meg sem vagyok keresztelve."

Not givin' a fuck.

"Allah oe akbar! Vagyis Allah hatalmas. Csak, hogy legyen mit fikáznotok holnapig."

Uh, most legalább egy tucatnyi lelkész szarul fog aludni...

Remélem nem terheltelek meg a komment hosszával. Azért örültem volna, ha elmagyarázod, hogy a "peace, love, unity" hogyan egyeztethető össze nálad a zsigeri gyűlölettel.

Apropó, az esetleges moderálás előtt tűnődj el azon, hogy mit keres a facebook profilodon a kékszalag.

sterimar 2010.12.15. 10:05:58

Ezeket az ostobaságokat te magad elhiszed?
süti beállítások módosítása