Felejtsük el a megszokott rendőrsablonokat. Vonatkoztassunk el a Cobra 11 autógyilkos ária német és török bevándorló duójától, Derrick szem alatti utazótáskáitól, a CSI alkoholistáitól és a hasonló sorozatok által kínált zsarufiguráktól és még az angol Bobbykat is mellőznünk kell. Jelen esetünkben vannak azok arctalan magyar rendőrállományban lévők, akik kiküldik a 100 ezres büntetést, amikor 40-es táblánál 42-vel voltál bátor közlekedni.

  A sztárfotók díjazását már egy ideje Szombathely központtal intézi a Magyar Rendőrség, de vannak kirendeltségek többek közt Miskolcon és Szegeden is. Most épp felvétel volt, és hát megnéztem az állásinterjút, amit „sajtótájékoztatóként” konferáltak fel a kedves és meglehetősen képzett rendőrurak és -hölgyek. Érdeklődőkben nem volt hiány, de a 10 órakor megtartott ünnepélyes esemény üzenete a következő volt: „Köszönjük, hogy szíveskedtek megjelenni, és sajnálattal közöljük, Önök nem lettek kiválasztva ezen 40 álláshely betöltésére!”. Panaszunk nem lehet, hiszen szigorú előírásoknak kell megfelelni, és nem árt, ha akkor szerzel infót, amikor ténylegesen felmerült a rendőrség HR vezetőjében, hogy ebben az ágazatban kevesen vannak. Szóval adtak egy napot, hogy szerezd be a következőket, tipikusan magyar módra tálalva, szóval ezek kellenek tegnapra:

  • Kézzel írt önéletrajz a közös háztartásban élők adataival (ami nem probléma, ha csak nem Orbán kezével kell megíratni),
  • erkölcsi bizonyítvány (átlag két hét szokott lenni, míg megküldik, plusz a postai út),
  • orvosi igazolások (ha kevés a nyugger, akkor esetleg összejön),
  • tüdőszűrő (protekcióval, korrupcióval megoldható, minden másra ott a MasterCard),
  • igazolványok, bizonyítványok fénymásolata (ezeket elméletileg nem lehet fénymásolni, okirat hamisításnak minősül),
  • végül az alkalmassági tesztek kitöltése.

Ha mindezeken túl vagy, esetleg bennfentes ismerősöd előre leadta a drótot, amikor együtt joint-oztatok, akkor is szembesülsz kihívásokkal. Jelenj meg egy azon napon, egy azon időben, két különböző helyen, és választott időpontban további két helyen. Nagy tisztelet annak, aki erre képes, azonban én úgy értesültem, hogy a klónozást még a törvény tiltja, az ikertesód meg nem mehet helyetted, mert az is bűncselekmény, és ez utóbbi esetben baromi szerencsésnek is kell lenned. Esetleg egy alteregóval, ahogy Saddam Hussein nyomta, sztereóban a spanjával.

  Azonban nem kizárt, hogy csak össze-vissza süketeltek a buta zsernyákok, vagy csak én nem tudtam, hogy a BKV már Szombathelyen is indít járatokat. Rohadjak meg, én eddig csak Vasi Volános buszokkal találkoztam, meg azzal a néhány távolsági busszal, amelyekre szintén nem a BKV feliratot festették, hanem például a Kapos Volánt… Szóval így az egy időben két helyen sztori sem biztos, de a 10 órai csoportnak ezt mondták. Amúgy volt egy korábbi csoport, ami nagyon meglepő módon 60 emberből állt, a 40 felvételre kerülőből és a 20 tartalékosból, és volt ez a másik, amit már említettem, és ami később volt, ezen úgy 200-250-en lehettünk. Az orvosi felülvizsgálat azért még módosíthat az eredményen, hiszen amint azt elmondták, csak makkegészséges prostituáltakat szeretnének felvenni, a nagy száj nagy mell nagy segg alapkövetelmény, mert ezek itt a rendőrségen és a regionális munkaügyi központban nagy faszok. Ahogy a művelt azeriek mondják: „Like Orbán!”

  A fent említett elvárások miatt nem hiszem, hogy ezt a 40 (+20 tartalékos) állást hétfőn hirdették volna meg, bár sem a rendőrség, sem pedig a regionális munkaügyi központ honlapján nem jelent meg, így amikor kedden felhívtam a ribancot a munkaügyiben, akkor azt mondta, hogy már jelentkezni sem lehet. Hogy lehetséges mindez? A válasz kérem nagyon egyszerű! Nepotizmus, vagyis korrupció, azaz minden, amit Orbánék mindenáron meg akarnak szüntetni, de ha már a rendőrséghez csak így lehet bekerülni, akkor nagy baj van. Ez nem feltétlenül Orbánék hibája, de elég ideje vannak hatalmon ahhoz, hogy tehettek volna ellene. Félreértés ne essék, nem tudnának annyit fizetni, hogy a rendőrséghez valamilyen módon is kötődő helyen dolgozzam. Jut eszembe, a fizetésről is esett szó, és közölték, hogy még a minimálbért sem adják, pedig kétműszakos munkarendben kellene irodai munkát végezni. A műszakpótlék havi 1000-3000 Forint között van valahol, ami azért egy vicc, figyelembe véve azt, hogy dolgoznod kell, mint egy gép, legalábbis a napi 3 millió Forintos postaköltség – amivel ez az osztály csak itt Szombathelyen dolgozik –, erre enged következtetni.

  Az egész történet lényege az, hogy a korrupció még mindig virágkorát éli, amin még a sok „lefejezés” sem segített. Viktor arra hivatkozott, hogy azért kellett leváltani azt a sok embert, mert rosszul végezték a munkájukat, de milyen véletlen, hogy pont az Ő legjobb haverjai kapták meg a zsíros melókat. Harcba álltak a pártkatonák. Az igazság remélhetőleg azért a kettő között van, mert persze hogy voltak szarul dolgozó közszolgák, de az hogy 100 közül 200 végezze rosszul a munkáját, arra elég kicsi az esély. Azonban, ha netalán a matematikában keresnénk a választ, akkor arra jutunk, hogy valójában semmi sem létezik. Nincs Föld, nincsenek emberek, nincs rendőrség sem. Egyszerűen csak nagyobb a valószínűsége, hogy van, minthogy nincs. Szóval itt az ideje körülnézni. A nagy mágus (OV) már megint trükközik, és az előadás nem fakultatív, mindenkinek kötelező volt jegyet váltania rá.

  Egy ország sorsa nem egy népi vezértől lesz jobb. Sőt, ez hozza a legkisebb változást. Elszámoltatás, az kell, csak ne olyanok csinálják, akik maguk is bűnösök. Vegyük végre észre, hogy ők vannak miértünk – átlagemberekért –, és nem fordítva. Nem véletlenül a közszolga kifejezés. Nekik az a feladatuk, hogy szépen csendben szolgálják a nép akaratát, nem pedig az, hogy nagy magyarságukra, na meg a kétharmadukra vergődve, mellüket ököllel verve, amolyan „King Kong Style”-ban, ránk erőszakolják az Ő akaratukat, mert az az övék, és a legkevesebb esetben szolgálja és érvényesíti a nép akaratát! Ria, Ria, Hungária, Nia, Nia, Pannónia! Hajrá Magyarország! Meg minden amit akartok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr772300418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása