MR-2 Petőfi Rádió

2008.02.20. 03:28

  Miközben ezt írom, az MR-2-őt nyomatom ezerrel, és be kell vallanom, hogy kibaszottul jó! Szokás szerint, az ORTT ebbe is belekötött, miszerint a Magyar Rádió kettes csatornája nem teljesíti közszolgálati műsorszolgáltatási kötelezettségét.

  Azért ez nagyon vicces! Az ORTT az egyik TV adót országosnak minősítette úgy, hogy a csatorna kijelentette, hogy nem készítenek híradót (mert az sokba kerül), pedig ez alapkövetelmény, ezen a szinten! De ismerjük jól, ezt a balfasz társaságot! A hüvelygomba korhatár nélküli téma - beszélhetünk róla éjjel-nappal -, de ha valaki vállalja a véleményét, azt egyből megbüntetik 3 millióra (lásd: a Bumeráng c. műsort gyors egymásutánban büntetgették)! Akkor most, hogy is van ez? Itt minden a pénzről szól! Ha a csúszópénz nem elég, akkor megbüntetjük valamelyik tisztességes médiát, mert azok úgyis kifizetik! A középkorban biztos jobban éreznék maguk, mert ott csak baltával kellene irtani a népet!

  Visszatérve az MR-2-re, az arculatváltás kifejezetten jót tett az adónak! A műsorstruktúra, a zenére helyezi a hangsúlyt, semmi felesleges duma, mert kit érdekel, hogy Salakszentmotoroson milyen az idő, meg hogy Kelemen Anna mennyiért szopta le Havas Henriket, ha egyáltalán és a többi… A magyar előadók jó része is felsorakozott az MR-2 mögé, az igényes jó zenék közvetítése sok embernek fontos! Ezzel szemben, a TV2 Aktívjában azt próbálják megmagyarázni, hogy nyálas szar zenék nincsenek, csak olyan dalok, amikhez nem társulnak jó emlékeink! Aki ezt mondta, az biztos az ORTT-nek melózik, és így értem mire a baszakodás! Meg ott vannak azok az előadók, akik olyan szar zenét csinálnak, hogy nem tudják eladni a lemezeiket, és a hanyatlásukat az illegális letöltésekre fogják. Az igazság viszont az, hogy senki sem veszi meg, mert annyira ótvar! Mert normál körülmények között, soha nem lett volna sztárzenekar a Tokio Hotelből és a No Thanxből! A TV-k meg a rádiók szarrá játszották, és ha az ember valamit nagyon sokat hall, azt akaratlanul is megtanulja! Olcsó marketing trükk, de nevezhetném Pavlovi-reflexnek is!

  A műfajokat sem úgy kell szelektálni, ahogyan azt a Sláger Rádió tette. Ők az mondták, náluk soha nem lesznek rap és hip-hop  a palettán, aztán valahogy Rapülőket mégis nyomják minden második nap! A Petőfin jól elfér egymás mellett a jazz, a rap, a hip-hop, az R&B, a ska, a reggea, és még sok minden más! Délután is bátran játszanak olyan előadókat, akiket a konkurens rádiók csak este tíz után mernek leadni, mint például: Dr. Dre, Wu-Tang Clan, Eminem és sok mindenkit idetehetnék, de a www.mr2-petofi.hu site-on meg lehet nézni!

  Az MR-2 olyan előadóknak ad teret, akiket máshol ritkán vagy egyáltalán nem játszanak! Ha ez nem közszolgálat, akkor senki se tudja mi az! A zene kultúra, a kultúra közszolgálat kampányhoz bárki csatlakozhat: azenekultura@mr2.hu!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr66346566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása