Az emberek mellett állnak…

2011.05.19. 07:15

  Orbán Viktor levelét megírta, elkezdődött a Nemzeti Konzultáció. A kérdéseket ezúttal valamelyik pszichiátriai intézet bentlakói állították össze és némi Xanax-szal korrumpálhatták őket a munka elvégzésére. A szlogen ezúttal a „Hallgassuk meg egymást!”, bár ahogy azt a kísérő levél is sugallja, ez koránt sincs így. Az „Elhallgatatjuk Önöket!” vagy a „Beszéljünk el egymás mellett!” jelmondattal is kezdhették volna.

  Annyi biztos, hogy az előző kérdőívet sokan kiegészítették a saját véleményükkel, ezt megelőzendő az Orbán-kormány most nem hagyott üres helyet, még a lap alján sem, mert oda egy tré grafika került. A lap tetején pedig két vonalkód is virít, meg a polgárok neve és címe, a könnyebb azonosítás végett. Igen, az állampolgár státuszt már buktuk is, mostanra megtűrt valakik lettünk a saját hazánkban. Olybá tűnik, hogy amit írtak, az real, legalábbis egy része az. Az emberek mellett állnak, egy kivégzőosztaggal. Mert ebben az országban a beteg meg a munkanélküli rosszabb, mint egy sorozatgyilkos, még a bűnözőkkel is jobban bánnak. Ne is húzzuk tovább az időt, lássuk a kérdéseket és rá adott különvéleményeket.

  Vannak, akik szerint be kellene vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?

  Ezek szerint lenne egy kiváltságos korcsoport, akik csak akkor veszíthetik el a munkájukat, ha szétverik a főnök fejét, vagy szétlopják a gyárat. Amúgy egy 45 évesnek sem könnyebb állást találnia, de a pályakezdők sincsenek jobb helyzetben. Ebben az országban egy embernek 3 másik munkáját kell elvégeznie, egyrészt azért, mert a cégek nem akarnak fizetni, másrészt azért, mert akkora adóterhet jelentenek. A jelenlegi rendszerben elég nagy büntetés valakit alkalmazni, szóval nem csoda, ha mindenki a lehető legkevesebb emberrel igyekszik megoldani a dolgokat. Nem a különböző csoportokat kellene megvédeni, hanem a munkahelyeket, illetve újakat kellene teremteni.

  Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam szorítsa korlátok közé a közműszolgáltatók (víz, szemét, csatorna, gáz, villany, távfűtés) magánérdekeit: ne engedje, hogy extraprofitot szedjenek be és emiatt megfizethetetlenné váljanak a rezsiköltségek. Mások szerint az államnak nem szabad beavatkozni a közműszolgáltató magánvállalatok árképzésébe. Megint mások azt mondják, csak azokat védje az állam a közműdíjak emelkedésétől, akik erre rászorulnak. Ön mit gondol?

  Itt már látszik, hogy A-tól Z-ig minden lehetőség felírtak, csak azért, hogy populárisak maradhassanak. A „megint mások” résznél már az MSZP által képviselt dolgok köszönnek vissza. Annak idején minden, amit a szocik mondtak, az már hazaárulás volt, most meg lopják és újra eladják. Bár, ez a harmadik lehetőség már szembemegy a Fidesz terveivel, hiszen a narancsos forradalom az igazságosság jegyében a szegényektől elvesz, a gazdagoknak pedig ad. Robin Hood-on is bosszút kell állni valamikor. Szerintem a kormány nincs olyan helyzetben, hogy ezekben a cégekben tulajdonrészt szerezzen. Ha ennek ellenére akarnak az árképzésbe belepofázni, akkor lényegesen gyorsabban fog megszűnni az egymillió régi munkahely, mint létrejönni a hasonló számú új. Butaság és mérhetetlen erő elegáns kombinációja, ez a Fidesz! Szavazzon rá Ön is, ma is! Itt az erő!

  Vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket. Mások szerint a segélyezés a megoldás a munkanélküliség problémájára. Ön mit gondol?

  Na, ez a primitív kérdés. Más országokban a munkanélküliek kapnak annyi pénzt, hogy el tudjanak utazni egy-egy munka után más-más városokba (ne adj isten országokba). Egy ilyen kicsi országban ez baromi kevés pénzből megoldható lenne, de a Törpekirály bandája még ezt is sajnálja az emberektől. A másik változat, a munkanélkülieknek munkát adnának. Ez csak akkor nyerő ötlet, ha az egyébként szakmával/szakmákkal rendelkező embereket nem küldik sz@rt pucolni. Felesleges munkát bárkinek lehet adni, ez nem segít sem a segélyezetten, sem pedig az országon. Nem foglalkoztathat mindenkit az ország, igaz lenne ez a politikusaink rokonaira is. A korrupció élt, él és élni fog, akár Lenin elvtárs. A munkanélkülit pedig ezek után rabszolgának hívják, adják és veszik. Két lehetőséget kínálnak, vagy éhen halatjuk a sok munkanélkülit, vagy lépünk egy nagyot a múlt irányába és éljen a feudalizmus.

  Vannak, akik azt javasolják, hogy több nyugdíjat kapjanak azok, akik gyermeket vállaltak és neveltek föl, mert az is teljes értékű munkavégzés. Mások szerint éppen elég az, hogy a gyermekvállalás költségeit mostantól nem lehet megadóztatni. Ön mit gondol?

  Vagyis, ha már felnevelték a gyerekeiket, akkor a temetést már ne az utódok fizessék. A gyereknevelés költségei pedig nagyon sokrétűek. Beletartozik az étkeztetés, a ruházkodás, a transzport stb.… Szóval, amíg a sót, a csokit meg a cukrot különadó sújtja, a benzin és az élelmiszerek ára is az egekben van, addig ez nem jelent túl nagy segítséget. A boltban pedig nem fogják azt mondani, hogy: „A gyereknek lesz a ruha? Akkor nincs rá áfa!”. Amúgy is a gyerekeik fogják eltartani a nyugdíjba vonulókat, legalább ne vegyenek el annyit az új generációtól, mert akkor a gyerekvállalási morál fog csökkeni, hiszen nyugdíjjárulék címén kisebb vagyonokat fognak elszedni az emberektől. Illetve ott lesz az a réteg, aki eddig segélyért szülte a gyerekeket, nyugdíjas korában meg baromi jól fog élni, holott a gyerekei valószínűleg szintén segélyekből élnek majd. Viktor, ezt is gondold újra!

  Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben (pl. élelmiszer) adja. Mások szerint a szociális segélyt továbbra is pénzben kell folyósítani a rászorulók számára. Ön mit gondol?

  Van valakinek jobb ötlete? Mi csak eddig jutottunk… ha tudnának segíteni… ígérjük, nem mondjuk el senkinek… csak segítsenek már ki minket… küldjék el smsben vagy nemzeti konzultációban! A véleményem az, hogy a segélyezett sem rabszolga, tehát kell neki némi pénz. A tisztességes az lenne, ha egy részét kp-ban kapnák meg, mellette meg lenne egy kártyája (vagy valamilyen elektronikus rendszer), amivel vásárolhatnak a boltban. Bár aki akarja, az minden rendszerrel vissza tud élni, és ezeket az elemeket kellene kiszűrni a levesből. Ezt ne úgy tessék elképzelni, hogy a TEH randomra rájuk rúgja az ajtót, és ha van pia a lakásban, akkor már el is vették a segélyt. Néha lazítani is kell! Ezt a kérdést amúgy sem lehet ilyen módon megítélni, ebben a kategóriában nincs csupán fehér és fekete, itt minden szürke, vagy még színesebb. Ezen két dolog tudna segíteni. A megfelelő színvonalú oktatás, és a kellő számú munkalehetőség. 1 millió új munkahelyet nem 10 év alatt kell megteremteni, amikor évente több ezer munkahely szűnik meg.

  Vannak, akik szerint a deviza alapú lakáshitellel rendelkezőknek állami segítséget kell nyújtani, hogy ne kerüljenek az utcára. Mások szerint az államnak nem kell segítséget nyújtani senkinek, aki nem tudja fizetni az adósságát. Ön mit gondol?

  Igen, az államnak segítenie kell, de nem feltétlenül úgy, ahogy azt Önök elsőre gondolták. A devizahiteleseknek elég lett volna az is, ha a hatalomátvételkor a Fidesz nem kezd agyatlan nyilatkozatháborúba önmagával. A Kósa-Szíjjártó duó vastagon sáros ez ügyben. A mások pedig Lázár János, aki szerint, ha devizában adósodtál el, akkor senki vagy, annyit is érsz, és b@szhatod magad. Ez a kérdés arról szól, hogy a Lajos meg a Petike kapjon-e szájkosarat, vagy inkább a Janika kapjon fizetésemelést? Igen Nem Mégse

  Vannak, akik azt javasolják, hogy ismét lehessen fölvenni deviza alapú lakáshitelt, mert az elmúlt évek történései alapján mindenki tisztában van a kockázatokkal. Mások szerint veszélyes lenne feloldani a deviza alapú lakáshitelek tilalmát, mert újra ugyanaz történne, ami korábban. Ön mit gondol?

  Erre a kérdésre még a közgazdászok se tudnak tisztességes választ adni, a magyar lakosság döntő többsége pedig nem szakértője eme témának. Bármennyire szeretnénk bízni az emberek ítélőképességében, a példa azt mutatja, hogy megélni is alig tudnak, tehát a saját fizetésüket is csak rosszul tudják beosztani (szegény ember vízzel főz, ugye). Természetesen tisztelet a kivételnek. Annyi viszont látszik, hogy a kérdőív megalkotásában Alekosz is segített (fölvenni vs. legfölsőbb)

  Vannak, akik szerint a gyógyszergyárak lobbiját meg kell törni, mert sok milliárdot vesznek ki az emberek zsebéből. Vannak, akik szerint a drágább gyógyszereket erőltetik rá a betegekre saját extraprofitjuk érdekében. Mások szerint nincs szükség arra, hogy a gyógyszergyártókkal szemben az állam föllépjen. Ön mit gondol?

  Az emberek zsebéből nem a gyógyszergyárak húznak ki milliárdokat, hanem Magyarország kormánya, a bugyuta kérdőívek küldözgetésével. A másik dolog pedig az, hogy tudtommal a kormány akarja megrövidíteni a gyógyszertámogatásokat (egyharmadával), szóval, ha már annyira fel akarnak lépni valami ellen, akkor itt van ez a Fidesz nevű párt, néhány elmebeteg kretén van benne, ezekkel kezdjenek valamit. A nemzeti ügyek kormánya védje meg az állampolgárait a Fidesztől!

  Vannak, akik szerint az egyéni számla alapján kiszámolt nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket kell figyelembe venni. Mások inkább a jövedelem arányában állapítanák meg a nyugdíjat. Ön mit gondol?

  Akkor a gyerekneveléssel töltött időt most hova is kellene számolni? Vagy az egyiknél időben adják hozzá a kölköket, a másikban meg forintosítva? Íme a példa, miért ne használjunk bullshit generátort. Bullshit Generator, és a sz@r csak úgy árad! Igazából egyik rendszer sem igazságos. A ledolgozott évekkel talán jobban járnak az emberek, mert a fizetése után senki sem kap nyugdíjat, hiszen a most dolgozók tartják el a jelenlegi nyugdíjasokat, és a tisztán állami rendszerben ez nem is fog megváltozni soha. Az államnak először teljesen ki kellett volna vonulnia a nyugdíjrendszerből, hogy aztán visszatérhessen és mindenki abból a pénzből kapjon nyugdíjat, amit befizetett. Igaz, Orbánék azzal jobban jártak, hogy visszaállamosították a magánnyugdíjvagyont.

  Vannak, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni. Mások szerint az oktatást nem kell a valós gazdasági igényekhez igazítani. Ön mit gondol?

  Az egyetemi képzések általában több évesek, szóval nem lehet meghatározni, hogy miből mennyire lesz szükség az elkövetkezendő X évben. Természetesen figyelni kell a piac igényeire, de nem csak ez alapján kell változtatni az oktatási rendszeren. Fókuszálni kell a hiányszakmákra, vonzóvá kell tenni az itthoni munkavállalást, vagyis növelni kell a béreket, és fizetőssé kell tenni a felsőoktatást azok számára, akik csak bulizni járnak az egyetemekre, főiskolákra. Vagyis legyen átjárás az állami és a fizetős képzés között. Tehát, akit államira vettek fel, de nem tanul, az fizessen, aki pedig fizetős ágon jutott be, de kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, annak legyen ingyenes. A himi-humi szekciókat pedig be kéne zárni, szóval ne legyen például szertár-ruhatár szak.

  Én még azért vártam volna legalább egy kérdést, amiről tényleg beszélni kellett volna: Vannak, akik szerint nekünk (a Fidesz-KDNP frakciónak) el kéne húznunk innen a f@szba. Mások szerint elég, ha megb@sszuk a k. anyukánkat. Ön mit gondol? Mert szerintem ennek még köze is lenne a valósághoz. A kérdésre adott válaszokat komment formájában várom. A lényeg pedig az, hogy megint elb@sztak egy valag pénz a semmire. Még egy kérdőívet sem tudnak megcsinálni anélkül, hogy ne magukat fényezzék. Micsoda hely ez… Röhej! A szánalom mi átitat. Itt van az, amikor egy köcsögkancsó király akar lenni. Viktor, ön még a saját lovas szobrát sem éri fel/föl, csak áll alatta és szemez az állat legnemesebb részével!

  A további problémák elkerülésének érdekében: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr722915635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaJóNapot 2011.05.30. 11:03:22

Egyetértek,kivéve :"A tisztességes az lenne, ha egy részét kp-ban kapnák meg, mellette meg lenne egy kártyája (vagy valamilyen elektronikus rendszer), amivel vásárolhatnak a boltban. Bár aki akarja, az minden rendszerrel vissza tud élni, és ezeket az elemeket kellene kiszűrni a levesből. "Ebből a kevés segélyből mindent ki kellene fizetni,így is tili-toli van hó elején melyik rezsicsekket fizessem be..szóval kell a casch..a 13.ker.Közmunka program indulásakor(anno)kiszűrték a "léha"emberkéket,csak a ténylegesen rászorultak kapnak bármilyen segélyt.
Egyébként "like"az írásod
süti beállítások módosítása